Erzurum’dan Pasinler Belediyesine ait iki otobüsle geçtiğimiz Cumartesi günü (11 Aralık) Pasinler’e hareket ettik.
Aralık ayı, bizim yörede ‘Karakış’ olarak bilinir.
Sadece Pasinler Ovasında değil, ne dağlarında ne de Hasankale’de kar var.
Yarım saatlik bir yolculuğun ardından Pasinler’e vardık ama…
Nedendir bilinmez, İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi yolunda (U) dönüş yaparak, ilçe merkezine ‘garip’ biçimde girdik!

 

Davet nedeniyle Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) yönetim, mütevelli ve kadın kollarından oluşan 75 kadar üyeyi, Başkan Ahmet Dölekli, Belediye önünde karşıladı ve meclis salonuna davet etti.
İkram edilen çayla birlikte ilk olarak kürsüye Belediye Başkanı Dölekli çıktı ve “Hoş geldiniz” dedi. Başkan Dölekli, konuşmasında termal yatırımlardan söz etti.
Ardından ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Pasinler’deki ‘çadır’ turizmiyle ilgili anılarını anlattı.

GÜZEL: ERZURUM’UN SORUNLARI GÜNDEMDE

ER-VAK’ın 1994’den bu yana düzenlediği ‘Sultan Sekisi’ toplantılarıyla Erzurum’un sorunlarını gündeme taşıdıklarına dikkati çeken Erdal Güzel,
“Doğu Anadolu’nun en büyük sivil toplum kuruluşu olan ER-VAK, bölgesel kalkınmayı sağlamak amacı ile Doğu Anadolu Kalkınma Projesi’ni (DAP) hazırladı” dedi.

KÖKSAL SELÇUK, KANAYAN YARAYA PARMAK BASTI

Sonra heyette bulunan Prof. Dr. Kemalettin Kara, Prof. Dr. Faris Karahan, Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, Dr. Şerafettin Çakal Pasinler’in tarihi, turistik, tarım ve hayvancılığı ile ilgili bilgiler verdi, önerilerde bulundular.
Atatürk Üniversitesinde Genel Sekreterlik görevinde bulunan eğitimci Köksal Selçuk ise üstü kapalı olarak ‘Pasinler’in kanayan yarası’na parmak bastı ve “Göç ve güvenlik sorununu mutlaka devlet çözmeli” diye konuştu.


AİLE KABİNLERİ ‘HARİKA’

Pasinler’de asırlardan beri şifa dağıtan termal tesislere yapılan milyonluk yatırımları, ilgi ve merakla dolaştık. Kale Otelin kabinlerinden ayrı olarak yaptırılan Termal Aile Kabinleri tek kelimeyle ‘harika’ olmuş. Kabinlerden bir saat yararlanmak isteyenler 100 lira, gecelik kalmak isteyenler ise kahvaltı dahil 300 lira ödüyor.
Büyük Kaplıcadan, eskiden hem erkekler, hem de kadınlar ayrı ayrı yararlanıyordu. Şimdi tarihi kaplıcada sadece kadınlar, yeni yaptırılan kaplıcada da yıkanıyor. Ayrıca kaplıcalar, saat 05.00’den 22.00’ye kadar açık.

PASİNLER, TERMAL TURİZMDE İDDİALI
Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, termal turizmle ilgili şunları söyledi:

“ ‘Termalde zirve ilçe, Hasankale’ hedefine ulaşmak için kaplıcalar semtinde sondaj vurdurduk. Pasinler turizmine katma değer sağlayacak olan ‘Bungalov Evler Konaklama Tesisleri’nin yapımı için KUDAKA’dan 1,2 milyon lira destek alacağız. Bungalov evler projesi 1,8 milyon liraya çıkacak. Proje kapsamında 60’şar metrekarelik 12 adet bungalov tipi ev inşa edilecek. Yapımı tamamlanan saunalı yeni Büyük Erkek Kaplıca, Termal Aile Kabinleri, Kale Otel, Aile Banyoları, Büyük Kadın Kaplıca. tarihi Küçük Kaplıca, ilçe halkına ve konuklara hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesine devredilen Termal Ote ise önümüzdeki yıl hizmete girecek. Tesislerin tanıtımı amacıyla düzenlenecek Pasinler Termal Turizm Şenliği sayesinde proje daha geniş kitlelere ulaştırılacak.”
***

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.