Erzurum’un yetiştirdiği siyasetçilerden biri olan ve Türkiye’nin fikir ve düşünce hayatına önemli katkılar sunan Gazeteci-Yazar MHP Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu’nun adı Hastaneler Caddesi üzerinde Eski Numune Hastanesi’nin yerine yapılan rekreasyon ve park alanına verildi.
Tarife ve İsimlendirme Komisyonu tarafından yapılan çalışma Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşınarak,karar oy birliğiyle kabul edildi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nevzat Kösoğlu ağabeyimiz Erzurum siyasetinin zirve isimlerindendir. Hayatını Türk-İslam davasına ve Türk gençliğine adayan böylesine mümtaz bir şahsiyetin ismini daima yaşatmak adına elimizden geleni yapacağız. Erzurum vefa şehridir. Kadim kentin dünü ve bugünün de yer alan, bu aziz şehre katkılar sunan, fikir ve düşünceleriyle şehrimizin geleceğine yön veren değerlerimizin ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisimiz bugün büyük bir vefa örneği gösterdi, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
NEVZAT KÖSOĞLU KİMDİR?
Yazar Nevzat Kösoğlu, 7 Ekim 1940 yılında İspir'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünden mezun olmuştur.
İstanbul'da gazetecilik ve hukuk tahsili yapmış, Ankara'da "Babıalide Sabah" adlı gazetede gazeteci olarak çalışmıştır. Nevzat Kösoğlu, yedek subay olarak askerliğini tamamlamasının ardından avukatlık mesleğinin yanı sıra "Söğüt Dergisi"ni çıkarmış ve "Ötüken" yayın evinin kurucularından olmuştur.
Nevzat Kösoğlu, 1974 yılında genel sekreter yardımcısı olarak MHP'de resmen görev almış, 1977 yılında aynı partiden Erzurum Milletvekili olarak seçilmiştir. 12 Eylül 1980 İhtilalinden sonra bir buçuk yıl hapis yatmıştır.
Hapisten çıktıktan sonra fiili siyaset ile ilgilenmeyen yazar Nevzat Kösoğlu 10 Ekim 2013 yılında Ankara'da hayatını kaybetmiştir.