İlk gün demiştim. BB Erzurumpor Başkanı Ali Demirhan, anlık bir kararla istifa ederek bana göre hayatının hatasını yaptı, ayağına sıktı!

Artık kim dolduruşa filan getirdi bilemiyorum ama şimdi araya adam da koysa, saatlerce özür de dilese, ı-ıhh!

Gördüğüm ve de anladığım kadarıyla da Büyükşehir Belediyesi cephesinde o iş bitmiş ve yeni bir başkan ve yönetim arayışı başlamış bile.

Öyle ya, sözkonusu takım belediyenin ve sahibi de Büyükşehir Belediye Başkanı.

Bunu anlamamak için bebek olmak gerek.

Düne kadar iyiydi.

Kimse bugün Ali Demirhan’ın yerinde olmak istemez sanırım. Öyle bir taktik hatası yaptı ki, takımının 1.lige çıkmasına bile sevinmiyordur şimdi.

‘’Keşke şampiyon olmasaydık, hep öyle kalsaydık’’ bile diyordur belki de. Bir şampiyonluk kupasını o takıma her türlü maddi kaynağı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanından esirgemesi, bir anda istifa ettiğini hem de sosyal medya aracılığı ile açıklayıp sonra vazgeçememesi, Demirhan’ın açmazlarıydı.

Yanlış oğlu yanlıştı yaptıkları ve öylesine zeki birinin o hataları nasıl yaptığına aklım ermiyor.

Korkarım özellikle de As Başkan Zafer Aynalı’yı hedef gösteren açıklamaları karşısında Ali Demirhan dediğim gibi haklıyken haksız duruma düşecek ve var olan kredisini de yemeye başlayacak.

Üzülmedim desem yalan olur.

Severdim Ali başkanı ve kesinlikle bunu hak etmedi.

Kendi yaptı kendi çekecek!

--

Sağolasın Büyükşehir!

Ramazan gelmeden önce müdavimi olmuştum TRT Nağme’nin. Özellikle sabah-akşam TRT Nağme’yi dinleyerek güne başlıyor veya günün finalini yapıyordum. Özellikle akşamları haftada bir proğram var ki, kaçırmamaya özen gösteriyorum. Can Veren Pervaneler ismi proğramın. Hayati İnanç’ın devleştiği proğram. Saatlerce konuşsun, şiir okusun, kesinlikle dinlemekten zevk alacağım bir isim. Divan şiirinde zannetmem ki onun üzerine Türkiye’de başka biri olsun. Henüz tanışmışlığım yok. Divan şiiri hastası benim için büyük bir eksiklik. İşte O Hayati İnanç, benim hayatta tanışmak istediğim kişilerin başında gelir. Ve o Hayati İnanç, Ramazan’ın 15’inde Erzurum’da. Büyükşehir Belediyesi’nin Şehri Ramazan Erzurum etkinlikleri çerçevesinde 10 Mayıs’ta Erzurum’da getireceğini duyurduğu Hayati İnanç’ı hem canlı dinleme fırsatı bulacağım ve hem de tanışma şerefine erişeceğim için mutluyum. Sizin de mahrum kalmanızı istemem o zevkten. Belediye’ye bana böyle bir zevki yaşatacağı için teşekkürler..

--

Vakıf Medeniyeti bu olsa gerek!

Vakıfların önemi malum. İslam geleneğinde de yeralan vakıf malları, günümüzde yeterince korunuyor, kollanıyor mu, o biraz şüpheli. Yanda verdiğim fotoğraf vakıf mallarının ne denli korunduğuna önemli bir işaret. Karşıda gördüğünüz bina Milletbahçe Sokak’ta ki 4.Vakıf İşhanı. Önü, uyduruk bir çeşme ve estetikten uzak trafolarla dolmuş. Bir trafo yetmezmiş gibi daha bir hafta önce de başka bir trafo getirilmiş konulmuş ve ortaya bu çirkin manzara çıkmış. Kaldırımın ortasın da olması da cabası! Acaba diyorum, bu işhan Vakıfların değil de normal bir vatandaşın olsaydı o ucube görüntü olabilir miydi? Ben söylemeyeyim, siz söyleyin!

Bizim de artık Sokak Ressamımız var!

Mevlana Vadisi’nde bir duvara resim yaparken tanıdım onu. Adı Nedim, soyadı Yılmaz. Aslen Erzurum Tortumlu, İstanbul Ümraniye’de yaşıyor. Büyükşehir Belediyesini davetlisi olarak Erzurum’a gelmiş ve bazı yerlerde duvar resimleri yaparak renklilik gerçekleştiriyor. Aşkale’de ve Dadaşköy’de de benzer duvar resimleri yapan Nedim Yılmaz, iyi korunması halinde çizdiği resimlerin en az 20 yıl dayanacağını söylüyor.

Okul finaline Rus damgası!

Geçen hafta Yıldızkent’te TOBB İlköğretim Okulu’nun yılsonu etkinliğine katıldım. Proğramı sürat pateni sporcularımzdan Defne’nin annesi Leman Akan yönetiyordu. Daha önceki gösterilerden farklı bir gösteri ile karşılaştım, bayağı bir şaşırdım. Birbirinden renkli kıyafetli minikler, velilere danslı gösterileri ile hoş dakikalar yaşattılar. Proğramın en ilginç tarafı da dans proğramında yine bir sürat patencimiz olan minik Aylin’in annesi Rus Ekaterina Mumcu’nun damgasını vurmasıydı. Rusya’da da dans hocalığı yapan Eketarine’nin gözetiminde yapılan gösteri, izleyenlerden tam not aldı. Bazı ana okulu ve kreşlerde de ücretli olarak dans gösterisi hazırlayan Ekaterina Mumcu’ya ve proğram sorumlusu Leman Akan’a kocaman bir alkış.

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: Ne kadar az yüksekten uçarsan, düştüğün zaman o kadar az incinirsin (Tibet atasözüdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.