Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra birtakım kurallar koyan Taliban, yakın zamanda kız çocuklarının okullara gitmesine izin vermeyeceğini açıkladı. Kızlar önce üniversitelerden daha sonrada diğer okullardan uzaklaştırıldı. Neticede, kız çocuklarına eğitim ve öğretim kapıları kapatılmış oldu.

Taliban, yeni aldığı bir kararla da kadınların, erkek doktorlara muayene olmalarını yasakladı.

Bundan sonra kız çocukları okuyup doktor olamayacaklarına göre bir zaman sonra Afganistan’da bayan doktor bulmak zorlaşacak dolayısıyla kadın hastalar muayene olacak doktor bulamayacaklardır.

Taliban bu sorunu ithal bayan doktor getirmekle çözebilir diye düşünülse de hangi bayan doktor Afganistan’da çalışmak ister? sorusu akla gelmektedir.

İslami bir hareket olarak ortaya çıkan Taliban’ın, Afganistan’ı getirdiği nokta bu aşamadayken gelecekte Afganistan’da nelerin yaşanacağı meçhul!

Bu rezillikleri görünce İslam ülkeleri arasında yüzük kaşı gibi bir konumda olan Türkiye Cumhuriyetinin ne kadar sağlam temeller üzerine inşa edildiğini düşünüp, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına minnet ve şükran borcumuzu tekrar hatırlayıp, ülkemizin ilk kadın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Türkan Akyol’a rahmet dileyip, ulusal kanalların birinde “Mehdi ve Deccal“ konulu proğramı izleyip gülümsedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burhan kaya 2023-01-12 10:51:59

Cahil insanın bakisi her zaman karanlık noktadan başka bir bir yer değildir. 0nlarin Müslümanlıklarindan şüphe ederim...