Ziraat’ın demirbaşı!

Kaydını yaptığı öğrenciler şimdi aynı fakültede profesör..

admin
admin
02 Kasım 2023 Perşembe 11:15
Ziraat’ın demirbaşı!

Vedat REFAYELİ

Rahime Karadağ Tuna..

Ömrünün büyük bölümünü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde geçirmiş bir memur emekçisi.

Çalışkanlığının yanısıra sosyalliği ile de fakültede herkesin ablası olan Rahime Karadağ Tuna’nın hayatından o kadar öğrenci geçmiş ki, çoğu emeklilik yaşına gelmiş, profesör olmuş olanlar da var.

İşte bunlardan biri fakültenin öğretim üyelerinden Prof.Dr.Müdahir Özgül.

Özgül, kendisi gibi yüzlerce hoca arkadaşı gibi daha birinci sınıfta öğrenciyken tanımış Rahime ablasını.

Uzun yıllar Ziraat Fakültesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan Rahim ablasını kendi öz ablası gibi gören Prof. Dr. Müdahir Özgül, ‘’Onun yeri hepimizde ayrı ve özeldir. Erzurum’un kültürel değerlerini de yaşatan bir ablamız olduğu için onunla aynı fakültede hem öğrenci hem de hoca olarak çalışmış olmak bize büyük mutluluk ve onur veriyor. O bize biz de ona çok alışmışız. O buranın demirbaşı’’ diyor.

Halen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Önder Çalmaşur’un sekreterliğini yapan Rahime Karadağ Tuna da saygı ve sevgi çerçevesinde gerçekleşen ilişkilerinden son derece mutlu olduğunu belirterek, ‘’Onlar benim hem çocuklarım hem de kardeşlerim. ’’ ifadesini kullanıyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.