Zabıta fukarasıyız!

Neredeyse her 4 bin kişiye bir zabıta memuru düşüyor...

admin
admin
25 Ağustos 2023 Cuma 10:41
Zabıta fukarasıyız!

Vedat REFAYELİ

Günümüzde görev ve sorumluluk alanları ne kadar artmış olsa dahi Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında en az zabıta memuruna sahip tek il Erzurum!

Bu tespit bizzat Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Suat Engin tarafından dile getirildi.

Hem de bunu ülke genelindeki Büyükşehir Belediyelerin Zabıta Daire Başkanlarının iştirak ettiği başkentteki Zabıta Çalıştayı’nda ifade etti.

İşçi ve memurların da içerisinde yeraldığı toplam 97 kişilik bir ekiple Erzurum’da zabıta hizmetlerini sunduklarını söyleyen Engin, yetersiz sayıya rağmen 6 Şubat’ta yaşanan deprem için bölgede sayısız hizmette bulunduklarını, vatandaşların zabıtayı ilgilendiren her konuda özverili bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

Engin, zabıta sorunlarının anlatıldığı ve çözüm yollarının dile getirildiği toplantıda, ‘’Doğana beşik, yürüyene eşik, çalışana ışık olmak için buradayız’’ derken, katılımcılardan alkış aldı.

Bu arada, 400 bin nüfuslu Erzurum’da her 4 bin kişiye bir zabıtanın düştüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de bugünlerde zabıta kadrosunu güçlendirmek için kadro ihdasına yoğunlaştığı öğrenildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.