Yürü Narman, kim tutar seni!

Yürü Narman, kim tutar seni!

admin
admin
13 Ekim 2022 Perşembe 11:22
Yürü Narman, kim tutar seni!

Vedat REFAYELİ

İç ve dış turizmimiz açısından sevindirici bir haber.

Daha düne kadar bayan buz hokeyi takımı ile ulusal ve uluslararası bir üne kavuşan Narman, yeni bir üne daha kavuştu.

Peri bacaları ve kanyonu ile meşhur Narman, aralarında tanınmış gezgin ve rehberlerince oluşan bir jüri tarafından Türkiye’nin en iyi 10 yürüyüş rotalarından biri seçildi.

Sarıdan kızıla renklenen yapraklarla bezeli yollarda yürümek için ideal günlerde olduğumuz bu günlerde Narman, bu özel jürinin il 10’una girmeyi başardı.

Jüri, bu değerlendirmeyi yaparken doğayla tarihin bütünleştiği, yürüyüş boyunca harika manzaraların eşlik etmesini de dikkate alarak Narman’ı da ilk sıralara aldı.

‘Doğanın sanatı’ olarak da değerlendirilen Narman ile ilgili yazıyı kaleme alan Hürriyet Gazetesi’nin Pazar ekinde, ‘’Erzurum’un Narman ilçesi sınırları içinde kalan Narman Kanyonu ve etrafındaki ‘kırmızı periler diyarı’ diye anılan vadilerde yapılacak bir yürüyüşte gün boyunca doğanın ne büyük bir sanatçı olduğunu izleyebilecek, göreceğiniz yer şekillerini aklınızdan çıkaramayacaksınız. Bölgenin favori yürüyüş yollarından biri Göndere Vadisi rotası, yürüyüş süresi 2-3 saat arasında değişiyor’’ denildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.