Yürekler yandı; Erzurum onlara ağladı

Erzurum'da otomobil çarpan iki üniversite öğrencisi vefat etti.

admin
admin
14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:04
Yürekler yandı; Erzurum onlara ağladı

Erzurum'da yolun karşısına geçerken otomobil çarpan üniversite öğrencileri Zeynep Bağrıyanık ile Nezahat Tanas kaldırıldıkları hastanede vefat etti.

Kaza, Palandöken ilçesi Harput Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'nin Çat yolu çıkışında, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencileri Zeynep Bağrıyanık (22) ile Nezahat Tanas'a, (24) yolun karşısına geçerken Osman K, yönetimindeki otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan 2 öğrenci yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekibi tarafından 200 metre uzaklıktaki Şehir Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Nezahat Tanas, Şehir Hastanesi'nde vefat ederken, kaza sonrası kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Zeynep Bağrıyanık da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Zeynep Bağrıyanık ile Nezahat Tanas'ın, okullarının mezuniyet yemeği ile ilgili görüşmek üzere olay yerine yakın bir lokantaya gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi. Otomobil sürücüsü Osman K. gözaltına alındı.

ÖNCE NEZAHAT TANAS UĞURLANDI

Kazada hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversitede öğrencisi Nezahat Tanas, Muratpaşa Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze namazına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turgut Göğebakan, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, kurum amirleri, aile yakınları ve Tanas’ın okul arkadaşları katıldı. Cenazede arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

ZEYNEP BAĞRIYANIK GÖZYAŞI VE DUALARLA…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Palandöken ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep Bağrıyanık'ın (22) Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Gazeteci Zafer Bağrıyanık’ın kızı olan üniversite öğrencisi Zeynep Bağrıyanık son yolculuğuna uğurlandı.

Kazada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeynep Bağrıyanık, Narmanlı Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Göğebakan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, acılı baba Zafer Bağrıyanık’a taziye dileğinde bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2022 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.