Yeminini tutmazsan hakkımı helal etmem!

Tecrübeli avukattan çiçeği burnundaki avukata: Yeminini tutmazsan hakkımı helal etmem!

admin
admin
24 Eylül 2022 Cumartesi 10:01
Yeminini tutmazsan hakkımı helal etmem!

Vedat REFAYELİ

Yakında genel kurula gidecek olan Erzurum Barosu, staj dönemini başarıyla tamamlayan genç bir avukata daha kucak açtı.

Avukat Esra Yılmaz, düzenlenen sade bir törenle hem çalışma ruhsatını aldı, hem de cübbesini giyerek mesleğe ilk adımını attı.

Baro Başkanı Talat Göğebakan, genç avukata ruhsat belgesini verirken, stajını ofisinde yaptığı Faruk Terzioğlu tarafından da cübbesi giydirildi.

Yemin ederek mesleğe merhaba diyen genç Avukat Esra Yılmaz’a, Faruk Terzioğlu’nun çok önemli bir tavsiyesi vardı.

Terzioğlu, ‘’Allah hayırlı uğurlu etsin. Yemin ettin, avukatlığa adımını attın. Yaptığın yemine sadık kalmaz isen ben sana olan tüm hakkımı helal etmem, haram ederim. Onu bil, ona göre hareket et’’ dedi.

Genç Avukat da yeminine sadık kalacağını, hukuk kuralları içerisinde hareket edeceğini söyledi, tecrübeli avukata söz verdi.

Baro’nun kafe katında gerçekleşen törene Esra Yılmaz’ın aile fertleri ve arkadaşları da katıldı.

Bu arada, Baro Başkanı Talat Göğebakan, kendisinin de yeniden aday olacağı Erzurum Barosu’nun genel kurul tarihinin 15-16 Ekim tarihi olarak belirlendiğini açıkladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.