Yastık deyip geçmeyin!

Turizm için püf noktalarından biri...

admin
admin
13 Kasım 2022 Pazar 09:55
Yastık deyip geçmeyin!

Vedat REFAYELİ

’Turizmin gelişmesi ancak yetişmiş, eğitimli turizm çalışanları ile olur. Ne kadar çok eğitimli eleman, o kadar turizm geliri’’ diyor Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Erkan Denk.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da yapılan ve otel işletmecileri ile çalışanlar ve öğrencilerinin katıldığı Turizmde insan kaynaklarının önemi konulu toplantı ile ilgili bir değerlendirme yapan Dr.Erkan Denk, bu tür toplantılar ile turizm bilincinin gelişmesine katkı sağlandığını söyledi.

Ülkenin ihtiyaç duyduğu turizm gelirlerine ulaşması ve mevcut turizm potansiyelinin gelişmesi için özellikle turistik tesislerde çalışan personelin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Dr.Denk, ‘’Sadece resepsiyon çalışanlarının değil, aslına bakarsanız kat görevlilerinin de mutlaka Turizm Okulu mezunlarından oluşması gerekir. Oda temizliği ve oda düzenlemesi sıradan bir şey değil. Turizmde önemli bir detay. Yastığın bile ne şekilde konulacağı da önemli bir şeydir. Yastığın yönü bile turizmi olumlu ya da olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Sıradan yatağın üzerine yerleştirilen bir yastık müşteriyi kesin etkiler’’ diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Yastık Deyip Geçmeyin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.