Yalancı bahar!

Suni karlama yüzünden Büyükşehir fırsatı kaçırdı!

admin
admin
05 Ocak 2023 Perşembe 10:22
Yalancı bahar!

Vedat REFAYELİ

Yıllar sonra ilk defa kar yağışının olmamasına dağdakilerin aksine bağdakilerin memnun olduğu Erzurum’da belki de herkes bu işten en çok da başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerin karda olduğunu düşünüyor.

Kuşkusuz bu düşünce yerden göğe kadar haklı bir düşünce.

Çünkü ne kadar az kar yağarsa o kadar maliyet az oluyor.

Ne kadar az kar yağarsa özellikle akaryakıtta tasarruf sağlanıyor, işçilere ekstradan fazla mesai ücreti ödenmiyor, iş makinaları hasar görmüyor ve de hepsinden önemlisi asfalt tuzlamadan dolayı bozulmuyor.

İlçe belediyelerinin bu işe bir hayli sevindiği doğru ama Büyükşehir o kadar da sevindirik olmuşa benzemiyor.

Zira Büyükşehir Belediyesi de gerek parasal ve gerekse işgücü anlamında bu günlerde suni karlamayla karşı karşıya.

Aldığım bilgiye göre sırf Palandöken’de kayak yapılsın diye pistlere önemli miktarda suni karlama yapıldı.

Suni karlamanın da pahalı ve maliyetli bir hizmet olduğu gözönüne alındığında mevcut geneldeki bahar havası Büyükşehir Belediyesi’ne suni bahar havası getirmiş!

İlçe belediyeleri için no problem!

Acemi pisti başta olmak üzere, Kuzey pisti, Konaklı pisti, Kırkgözeler pisti ve Vadi pisti gibi pistlere sırf gelen yerli ve yabancı turistler kayak yapabilsin diye 120 bin metre küp civarında suni karlama yapan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle tarihi bir fırsatı kaçırmak zorunda kaldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.