Tatlı yerinde bırakıyor

Efsane şekerci jübileye hazırlanıyor...

admin
admin
18 Ağustos 2022 Perşembe 12:11
Tatlı yerinde bırakıyor

Vedat REFAYELİ

Şeker, çikolata denince akla gelen isimlerden biriydi Osman İş.

Namı diğer Şekerci Osman.

Yıllar önce dükkanını oğullarından Zeki İş’e bırakan ve emeklilik hayatı yaşayan Şekerci Osman, geçen hafta geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

Oğul Zeki İş, babasının vefatı sebebiyle ani bir karar aldı ve bir-iki yıl içerisinde kendisinin de mesleği bırakma kararına vardı.

Şekercilik sektöründe şehrin önde gelen firmalarından olan Şekerci Osman’ı birilerine devredip babası gibi emeklilik hayatına atmayı planlayan Zeki İş, ‘’Bugüne kadar çalıştık, kazandık, şükür bir yerlere kadar geldik. Daha fazla ne diye kendimi yorayım. Kazandığımız kadar para kazandık, sonrasını daha ne yapayım? Çocuklarım da okudu, bir yerlere gitti. Şimdi ben de işi tatlı yerinde bırakıp, eşimle beraber güzel bir emeklilik hayatı yaşamak istiyorum’’ diyor.

Zirvede bırakmak gerektiğinin altını vurgulayan Zeki İş, ‘’Bundan sonra bana kazanacağım hiçbir paranın karı yok. Tam da babamın mesleğe veda ettiği yaşta veda edeceğim. Sultan Süleyman’a, Sakıp Sabancılara kalmayan dünya’’ diyor…

Yürüyen tezgahını samimi olarak bırakmak ve de arkaya dönüp bakmamaya karar veren bu sempatik işinsanının düşüncesini çok tuttum, sizinle de paylaşmak istemedim.

Bana göre on numara bir karar almış, tebrik ediyorum.

Yunus Emre gibi düşünenlerdenim.

Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahsen 2022-08-20 17:39:57

Kimseye bakacak yüzü kalmadığından olmasın... Diğer kardeşi ne kadar insan bu malesef