Taş yerinde ağırdır!

Sevda Cihat çifti, yıllarca haberde kullandıkları kameralarını İletişim Fakültesine bağışladı.

admin
admin
29 Mayıs 2023 Pazartesi 12:24
Taş yerinde ağırdır!

Vedat REFAYELİ

Bilenler bilir.

Erzurum ve yöresinde Sevda Güneş ile Cihat İncesu çifti, gazetecilik alanında marka isimlerdir.

Özellikle Show Tv ve NTV’de geceli-gündüzlü yaptıkları görüntülü haberler ile çoğu zaman gündemi belirleyen, haber uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan arkadaşlarımızın elbette ki bu sektörde emekleri çoktur, imzaları bayağı büyüktür.

Bugün siz PUSULA Gazetesi için tecrübelerini konuşturan ve emek veren Sevda Güneş ile Cihat İncesu’nun doğal olarak sahadayken biriktirdiği, bir çok acı, tatlı anıları da mevcuttur.

Kuşkusuz sadece dinlemelere doyamadığımız anıları yok, geride bıraktıkları o zamanlara ait kamera ve materyalları da vardır.

O günün teknolojik şartlarına uygun olarak satın aldıkları ya da kendilerine tahsis edilen, bugün taşınmaları artık daha da zorlu hale gelen kamera ve malzemeleri, artık atıldır ve de birer antikadan farksızdır.

Bundan böyle daha kullanılması mümkün olmayan o kameralar ve diğer materyallar depolarda, çekmecelerde değil, ancak bir müzede anlam bulurdu, onlar da öyle düşündüler.

Turşularını kuracak değillerdi.

Çiftler, her birisinin de ayrı hikayeleri olan malzemelerini hiçbir ücret talep etmeden en doğru yere, İletişim Fakültesi’ne bağışladılar.

Dile kolay, en az 20 yıl etle tırnak gibi oldukları kameralarını, kaset okuyucularını, ara geçiş kablolarını ve diğer aparatlarını İletişim Fakültesi’ne bağışlayan Sevda ve Cihat çiftini bu anlamlı hediyelerinden ötürü yürekten alkışlıyorum…

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.