Seyir terası yetim kaldı

Pirinkayalar Tüneli bir yandan ulaşıma nefes aldırırken, diğer yandan seyir terasını vurdu.

admin
admin
16 Haziran 2022 Perşembe 07:24
Seyir terası yetim kaldı

Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde yapılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren Pirinkayalar Tüneli bir yandan ulaşıma nefes aldırırken, diğer yandan seyir terasını vurdu.

Güzergah değiştiği için adeta yetim kalan seyir terası, meraklılarının dışında ziyaretçi göremezken, yüzbinlerce lira para harcanan turizm yatırımı için formül arayışları devam ediyor.

Tünel açılmadan önce güzergah üzerinde bulunduğu için çok sayıda insanın dinlenme ve gezme fırsatı bulduğu seyir terası, bölgedeki araç trafiğinin sona ermesi sebebiyle ziyaretçiye hasret kaldı.

Turizmciler, Pirinkayalar Tüneli’nin karayolu ulaşımı için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, “Ne yazık ki, tünelin böyle dezavantajları da oldu” dediler.

SEYAHAT ACENTELERİ FORMÜLÜ

Pirinkayalar geçidi üzerinde yapılan ve Tortum gölünü seyretmeye yarayan cam terası ziyaret edenlerin sayısının tünelden sonra yüzde 80 oranında azaldığını belirten turizmciler, “Bu yol artık kullanılmadığı için seyir terasına uğrayan da kalmadı. İstisnai durumlar dışında seyir terasının önünden geçen bile yok” diye konuştular.

Söz konusu turizm yatırımının işlevsel bir hale getirilmesi için Erzurum’daki turizm ve seyahat acenteleriyle ortak bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan turizmciler, “Burayı işletenler, bölgede yapılan kültür turlarına seyir terasını da mutlaka dahil ettirmeliler. Bu turlar kapsamında gezi severler seyir terasında konuk edilebilir ve bu yatırım işlevsel hale getirilebilir” şeklinde konuştular.

GEÇİDİN YANINDAN BİLE GEÇEN YOK!

Seyir terasını görmenin dışında hiç kimsenin artık Pirinkayalar geçidini kullanmadığını anlatan turizmciler, “Sürücüler zaten bu yolu kullanmaktan imtina ediyorlardı. Tünel açıldıktan sonra kimse bu geçidin yanından bile geçmemeye başladı. Bazen sırf seyir terasına gitmek için bu yolu kullananlar oluyor ama o da yok denecek kadar az durumda. Bu özel terası turizme kazandırabilmek için yeni formüller oluşturulmalı ve turistik turlar içerisine bu lokasyon mutlaka eklenmelidir. Aksi halde bu özel yatırım çürüyüp gidecek” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 17.06.2022 06:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.