Sevimli niyet!

Ezberimiz oldu adeta. Son dönemlerde ne zaman bir genel seçim olsa, illa ki Prof.Dr. Serdar Sevimli ismi gündeme geliyor.

admin
admin
03 Ekim 2023 Salı 11:43
Sevimli niyet!

Vedat REFAYELİ

Daha önce rektörlük seçimlerinde ismi sıklıkla geçen, aday olan ama seçilmeyen Prof. Dr. Serdar Sevimli, artık kampüsün dışına çıktı, yerel ve milletvekilliği genel seçimlerde de adı anılan isim olmaya başladı.

Yaklaşan mahalli idareler genel seçimi için de kuşkusuz adaylık anlamında ismi kulislerde konuşulan Prof. Dr. Sevimli, Mart’taki seçimlerde adaylığı düşünüyor mu, şimdiden merak konusu haline geldi bile.

Yıllarca görev yaptığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden bir süre önce ayrılan, özel bir hastaneye geçen Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin, elbette karşılığı olan bir isim, adaylığı da düşünmesi normal.

Peki Serdar hoca adaylık konusunda ne düşünüyor, öğrenmek istedim.

İşte aldığım cevap:

***

‘’Herşeyden önce ben bir hekimim. Tamamen günümün büyük bir bölümü ihtisas alanım ile ilgili konulara odaklanmakla geçiyor. Her ne kadar özellikle de uzağında olmasam dahi siyaset yapmak, bir başka yerde görev almak, talip olmak ilgi alanımın dışında. Kaldı ki bugüne kadar hep bir yerlerde ismim geçtiyse bu spontane oldu. Bir şekilde çok istekli olmasam dahi, bakıyorum bir yerlere savrulmuşum. Bu nasıl olmuş, anlayamıyorum bile. Çünkü bir şeyi hesap bile etmiyorsun. Elbette ki sevenimin, benim bir yerlerde olmamı isteyenlerin varlığı güzel şey. Ama dedim ya ben hiç teşebbüs etmiyorum, son anda bir yerlere gelindiğini görüyorum. Bu işler bende hep son anda oluyor. Açık bir şey söylemek gerekirse, siyasetten ziyade vizyon olarak ben rektörlüğü hepsinden çok isterim. O görevi daha çok yakıştırıyorum, en güzeli de o’’.

Siyasetten ziyade rektörlüğe göz kırpıyor!

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2023 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.