Sen kar iste, emrin olur!

Şu anda zulada 25 bin metre küp kar var…

admin
admin
29 Temmuz 2022 Cuma 10:19
Sen kar iste, emrin olur!

Vedat REFAYELİ

Tüm dünyada baş döndüren teknolojik gelişmeler öylesine bir hal aldı ki artık dün hayal dediğimiz bugün gerçeğin tam kendisi oluyor.

Mesela, düne kadar sadece çok yüksek kesimlerde bulunabilen kar, artık yanıbaşımızda olabiliyor.

Hem de bu Temmuz sıcağında. Büyükşehir Belediyesi’nin işletme hakkını devraldıktan sonra bayağı bir değişime uğrayan Palandöken’de farkındalık oluşturan çalışmaları ile dikkatlerimizi cezbeden Ejder AŞ, sonunda bunu da yaptı, bize her an her mevsimde kar temin edebiliyor.

Yeni yeni başlatılan ve uygulamaya konulan depolama sistemi ile bugün dahi Palandöken’de kar teminini sağlayabilen Ejder AŞ, tam iki bölgede toplam 25 bin metre küp kar muhafaza etti.

Ultraviyole özelliği bulunan, rüzgar, güneş ışınları gibi dış etkenlerden koruyan yalıtımlı brandalar ile muhafaza edilen karlar Ağustos ayının sonları veya Eylül ayı başlarında ortaya çıkarılacak, kayak yapma imkanı sunulacak.

***

Geçen yıl bu muhafaza tekniğiyle yüzde 45 civarında kar biriktirme, algılama oranını yakalayan Ejder AŞ, bu oranı bu yıl daha da yukarı çıkarmayı hedefliyor.

Depolama işinde yeni metodlar uyguladıklarını söyleyen EJDER AŞ’nın Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Selim Bağrıyanık, depo alanına ikame ettikleri karın pistlerde son kalan karlardan oluştuğunu ifade etti.

Bağrıyanık, ‘’Artık ok yaydan çıktı. Çok yakın bir gelecekte bu ARGE çalışmalarımız sayesinde sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da Palandöken’in belirli alanlarında karlı pistlerde kayak yapılabilecek’’ derken, heyecanını saklamıyordu.

Öyle sanıyorum ki bu anlamda yapılan çalışmalar ile Palandöken farklı bir çehreye kavuşacak ve tüm dünyada özellikle kayakseverler bir Palandöken’i, bir de Palandöken’i söyleyecek!

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.