Nerede yıkılan yer görsek ‘altında altın’ arıyoruz!

Nerede yıkılan yer görsek ‘altında altın’ arıyoruz!

admin
admin
28 Mayıs 2022 Cumartesi 08:10
Nerede yıkılan yer görsek ‘altında altın’ arıyoruz!

Vedat REFAYELİ

Farkında mısınız bilmiyorum.

Özellikle şehir merkezinde kentsel dönüşüm için gerçekleşen istimlak çalışmaları sonrasında herkes yıkılan yerleşim bölgesinde kesin hazine var düşüncesine sahip.

Bilhassa Erzurum’un en eski yapılarından çifte minarelerin etrafında yapılan kazılar sonrası yıkılan binaların altlarında illa ki altın veya benzeri değerli eşyaların olduğu kanaatinin yaygın olduğuna inanıyorum.

Bu inancım özellikle de son zamanlarda Taşambarlar civarında gerçekleşen istimlaklar sonrasında daha da yoğunlaştı.

Zaman zaman Erzurum polisini de bu tür düşüncelere sahip insanların olacağını düşündüğü için orada konuşlandığını gözlemliyorum.

Bilhassa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürcükapı’da gerçekleşen yıkımlar sonrasında burada yeraltından altın çıktığı iddialar üzerine bu bölgede define arayıcılarının iştahını kabarttığını sanıyorum.

Oysa Gürcükapı semtimde yıkılan işyeri veya konutların altında hazine bulunduğu iddialarının bir ‘şehir efsanesi’ olduğuna eminim.

Görünen o, özellikle şehir merkezinde yıkımı gerçekleşen bir bölge varsa burada yıkılan yerlerin altında veya enkazın arasında hazine bulunduğu düşüncesi hakikaten insanın aklına artık ‘yıkılan her konutun veya işyerinin olduğu yere bir polisin görevlendirilmesi gerektiği zorunluluğu’nu ortaya koyuyor.

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2022 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.