'Mutlu Çarşamba' ile yüzleri güldü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından engelli bireyler için düzenlenen “Mutlu Çarşamba” projesi kapsamında Erzurum Olimpik Yüzme Havuzu’nda bir program yapıldı.

admin
admin
17 Şubat 2022 Perşembe 06:54
'Mutlu Çarşamba' ile yüzleri güldü

Antrenörlerinden yüzme dersleri alan bireyler, doyasıya eğlendi. Bireyleri etkinlikte ziyaret eden Vali Okay Memiş, “Bütün tesislerimiz vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin emrindedir.” dedi.

Merkez Palandöken İlçesinde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu, birçok uluslararası yüzme takımının öncelikli tercihi arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen yüzme milli takımlarına ev sahipliği yapan Olimpik Yüzme Havuzu, “Mutlu Çarşamba” projesi kapsamında özel misafirlerini ağırladı. Hocalarından yüzme dersleri alan engelli bireyler, etkinlik boyunca suyun tadını doyasıya çıkardı.

Ailelerin de eşlik ettiği etkinlikte bireyleri ziyaret eden Vali Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Mutlu Çarşamba” programının 81 ilde eş zamanlı yapıldığını söyledi.

Program boyunca bireylerle yakından ilgilenen Memiş, “Bugün burada özel kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikteyiz. Sadece havuzlarda değil, bütün spor tesislerimizde bu kardeşlerimizi göreceğiz. Bütün tesislerimiz vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin emrindedir.” şeklinde konuştu.

“DOĞAL DOPİNG ETKİSİ YARATTIĞI İÇİN SPORCULAR ERZURUM’U TERCİH EDİYOR”

Vali Memiş, , Avrupa’da 2 bin rakımda kurulan tek olimpik yüzme havuzunun Erzurum’da bulunduğu hatırlattı.

Havuzun yüksek rakımda olması nedeniyle birçok Avrupa ülkesinin öncelikli tercihi olduğunu dile getiren Memiş, “Almanlar, İtalyanlar, Slovaklar ve diğer Avrupa ülkelerinin milli takım sporcuları, her yıl Erzurum’a gelip, bir ay boyunca kamp yapıyorlar. Rakımı daha düşük bölgelere gittiklerinde vücutlarında doğal doping etkisi yarattığı için sporcular Erzurum’u tercih ediyor.” dedi.

Çin’de yapılan 2022 Kış Olimpiyatlarına Türkiye’den katılan 7 sporcudan 2’sinin Erzurumlu olduğunu aktaran Memiş, şunları kaydetti:

“Bu sayıyı hem ülke hem de Erzurum olarak daha da arttırmak istiyoruz. Tabi kabul etmek gerekiyor ki tüm dünyada olduğu gibi pandemi ülkemizi de biraz frenledi. İnşallah aşıların etkisi ve pandemi şartları olumlu yönde değiştiğinde bütün aktivitelerde birlikte olacağız. Bu vesile ile bu tesislerin ilimize kavuşturulmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Erzurum Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyemize ve İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.