Kükürt demeyin, Ömer bey kızıyor!

Kükürt demeyin, Ömer bey kızıyor!

admin
admin
11 Aralık 2019 Çarşamba 00:57
Kükürt demeyin, Ömer bey kızıyor!

Vedat REFAYELİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın hafta sonu Ilıca’da ki termal tesislerine davetliydik.

Cihat İncesu ile PUSULA adına katıldığımız bu davette kaplıca sefasından sonra yemekli toplantıya geçtik.

Belediye Başkanı Orhan, burada son bir yılda yaptığı çalışmalarının bir kısa özetini yaparken sözü dönüp, dolaştırıp Termal turizmine getirdi.

Başkan, Ilıca termal tesislerinin güzelliğinden ve suyundan bahsederken, suyun kükürt oranı ile ilgili bir cümle kurmaya hazırlandı ki, ilginç bir şey oldu, hemen masasının sol başındaki başkan yardımcılarından Ömer Faruk Töremen’i işaret ederek, ‘’Gerçi kükürt dediğimizde Ömer bey bize kızıyor’’ ifadesini kullandı.

Gerçekten yüksek kimya mühendisi olan ve Üniversitede yüksek lisansını Kimyasal Teknolojilerüzerine yapan Ömer Faruk Töremen’le toplantı sonrasında konuştum.

Gerçekten başkan veya bir başkasının bu kükürt laflarına kızıyor mu, kızıyorsa bunun sebebi ne?

***

2014 yılında ilk Aziziye’ye Belediye Meclis üyesi seçildiğinde de Ilıca kaplıcalarındaki suyu analiz ettiğini belirten Ömer Faruk Töremen, ‘’Suda bilinenin ve söylenenin aksine çok az denecek miktarda kükürt var. Bu suda olan sülfür elementidir. Ve bizim suyumuzda sülfür de önemli yoğunlukta mevcuttur. Özellikle sülfürün olduğu su da çoğu bakımdan iyidir. Belki su sıcaklık anlamında az miktarda soğuk oluyor ama mineral anlamında muhteşem bir elementtir sülfür. Kükürtlü su denilerek istenmeden aslında kötü reklam yapılıyor, ben ona kızıyorum. O açıdan kim kükürt diyorsa hemen karşısına çıkıyorum. Özellikle halktaki bu algıyı da yıkmaya çalışıyorum. Sanırım başkan da o yüzden öyle bir açıklama yapma gereği duydu.’’ diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2019 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.