Kırkçeşme hamamı da pes etti!

Kırkçeşme hamamı da pes etti!

admin
admin
24 Şubat 2023 Cuma 14:28
Kırkçeşme hamamı da pes etti!

Vedat REFAYELİ

Bir şehir efsanesi olan ‘gıllı gız’ın babasına ait olduğu söylenen bir hamamdır burası.

Rüstem paşanın bir talebesi tarafından 1600’lü yıllarda yaptırıldığı bilinir.

Fuadiye, diğer adıyla Pastırmacıyan olarak bilinen hamam ile birlikte yaptırılan Erzurum’un ilk iki hamamından olan Kırkçeşme hamamı da artık yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında pes etmek zorunda kalmış görünüyor.

Zira, bugün Erzurum’un sembol işletmelerinden olan Anıtlar Kurulu’nda tescilli tarihi Kırkçeşme hamamına gitmek isteyenlerin içi, kapısının kapalı olduğunu görünce ister istemez ‘cızz’ ediyor!

Hafta içinde gazeteci arkadaşım Onur Sağsöz ile aynı hüznü biz yaşadık bizatihi.

Tıpkı artık tarihin karanlık sayfalarında kalan diğer sembollerimiz gibiydi Kırkçeşme.

Kapalı tutulmasında ekonomik sorunlar yanında miras kavgasına düşen varislerin de etkili olduğunu öğrendiğimizde moralimiz bozuldu, açık söylemeliyim ki çok kötü olduk.

Böylesine Erzurum’da yaşayan herkeste izi olan, dokunan hamamın kapalı olması sermayeden yenilen kazanç gibi geldi bana.

Burası herhangi bir yer değil.

Bir şekilde işin hal çaresine bakılıp, yeniden kapısı açık hale gelmesidir burası ve kapatılma lüksünün kimse de olmadığını düşünüyorum.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHamamKırkçeşme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.