Güzel: Aşık Reyhani’nin manevi hatırasına sahip çıkamadık

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, “Hemşerimiz Âşık Reyhani’yi ölümünün on altıncı yılında rahmetle anıyoruz.” dedi.

admin
admin
10 Aralık 2022 Cumartesi 00:00
Güzel: Aşık Reyhani’nin manevi hatırasına sahip çıkamadık

Aşık Reyhani’nin vefatının on altıncı yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Güzel, aradan geçen uzun bir süreye rağmen, Âşık Reyhani’nin manevi hatırasına yeteri kadar sahip çıkılmadığını ifade etti.

Başkan Erdal Güzel, Bursa'da yaşlılığa bağlı olarak 16 yıl önce vefat eden Erzurum'un ve ülkenin değerlerinden biri olan Aşık Yaşar Reyhani ‘Sümmani’nin bir kenarı, Emrah’taki aşkın narı, İbrahim Hakkı’nın torunu, Türk halk ozanlığı geleneğinin büyük ustası, ahraz dillerin tercümanı, yangın yüreklerin sesi, susmuş mahzun dillerin feryadı, dadaşın isyan ruhuydu. Hemşerimiz Âşık Reyhani’yi ölümünün onaltıncı yılında rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Aşık Reyhani’nin manevi hatırasına sahip çıkmak adına yapılması gerekenleri sıralayan ve yetkilileri göreve davet eden ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, şunları kaydetti: “Aradan geçen on altı yıl gibi uzun bir süreye rağmen, Âşık Reyhani’nin manevi hatırasına yeteri kadar sahip çıkamadığımız gerçeğini ifade ederken, bu münasebetle her yıl “Geleneksel Âşık Reyhani Âşıklar Şenliği” ismi altında bir etkinliğin tertip edilmesi, Alvar köyünde “Âşık Reyhani Müzesi” kurulması, Atatürk Üniversitesi bünyesinde “Reyhani Araştırma Merkezi”nin oluşturulması, ozanın tüm şiirlerinin toplandığı “Reyhani Divanı”nın kültürümüze kazandırılması ve Kent Meydanı’na “Âşık Emrah, Âşık Sümmani, Âşık Reyhani” gibi Erzurumlu âşıkların heykellerinin dikilmesi yönündeki temennilerimizi bir kez daha ilgililere duyuruyor, ozanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Makamı cennet olsun.”

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2022 09:56
Anahtar Kelimeler:
ErzurumERVAKErdal Güzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.