Göğebakan çiçek açtı

Göğebakan çiçek açtı

admin
admin
19 Mart 2022 Cumartesi 08:02
Göğebakan çiçek açtı

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr.Selahattin Çelebi’nin emekliye ayrılması üzerine Atatürk Üniversitesi rektör yardımcılığına getirilen Prof.Dr.Turgut Göğebakan’ın odası çiçek bahçesine döndü.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden olan Göğebakan, ilk günden itibaren tebrik için gelen ziyaretçilerinin akınına uğradı.

Her birinin elinde çiçek de olunca bunlar odaya sığmadı, çiçekler rektör yardımcılarının bulunduğu koridora kondu.

Boydan boya çiçekler ile donatılan koridor, adeta çiçek bahçesini andırıyor.

Günün büyük bir bölümünü gelen ziyaretçiler ile görüşmekle geçiren Prof.Dr.Göğebakan, bu görevi sayesinde de asıl işine bakamaz oldu.

Rektör Prof.Dr.Ömer Çomaklı’nın dış ilişkilerden sorumlu tuttuğu Prof.Dr.Göğebakan, Atatürk Üniversitesi’nin yurt dışı görüşmelerini de yürütecek, Araştırma Üniversitesi olması sebebiyle ülkelerin üniversiteleriyle temas görevini üstlendi.

Çiçeği burnundaki rektör yardımcısı bir süre öncesine kadar Almanya’da Mainz Eğitim Ataşesi görevini yürütüyordu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı’nın özellikle daha önce rektörlük için aday olmuş bir akademisyeni yardımcısı yapmasını ben çok önemsiyorum, alkışa değer görüyorum, her ikisini de kutluyorum.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Göğebakan çiçek Açtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ankaradaki Dadaş 2022-03-22 12:54:34

Hocam Erzurumun yetiştirdiği değerli bir insan olmanın yanında Erzurum sevdalısı bir yiğittir.Aksi halde hocam yapmış olduğu kıymetli görevlerden sonra erzuruma dönmezdi.İnşAllah rektörlüğünüde görürüz.Böyle kıymetli insanların yolları açılmalı memleketimiz için