Et döner tavuk döner, gün gelir hesap döner!

Et döner tavuk döner, gün gelir hesap döner!

admin
admin
29 Ocak 2019 Salı 13:20
Et döner tavuk döner, gün gelir hesap döner!

Vedat REFAYELİ

Murat Balkuş ile ertesi günün karikatürüne espri ararken yaptık o benzetmeyi. Erzurum’da ki belediye başkan aday adayları için belediye başkan adaylığını et dönere, meclis üyeliğini de tavuk dönere benzettik. Katılan olur, olmaz o ayrı bir şey. Ama bizim için durum aynen de budur. Niye budur, çünkü biliyoruz ki Erzurum’da ilçe belediye başkanlığı için aday adayı olanların yüzde 100’e yakını, ‘’Belediye Başkan adayı olmazsam meclis üyesi olurum’’ diyor’!

Yalandan kimse kalkıp ‘’Onu nereden çıkardınız? Yok öyle bir şey!’’demesin, doğru söylüyor olamaz. Zaten bir çok aday adayının da belediye başkan adayı edilmeyeceğini bildiğini ve sırf meclis üyesi olmak için böyle bir atraksiyona başvurduğunu daha önce yazmıştım. Meclis üyeliği, hele de merkez ilçelerde ilk 5‘de olmak, inanıyorum ki çoğu belediye başkan adaylığı için başvuranın rüyasıydı. Bugün çoğu aday adayı sırf meclis üyesi olabilmek için vekiller ile temasa geçmiş durumda.

Her vekilin önünde şu an meclis üyesi olmak isteyen başkan aday adaylarını isimleri var ve hepsi de ne yapacağını şaşırmış durumda. İddia ediyorum, çoğu da aday adaylık başvurusunda bulunmuş olmalarını meclis üyeliği için kendilerinde bir hak buluyorlar. Meclis üyeliği için en azından bu aday adaylıklarını koz gösteriyorlar, bu yolda ellerinin güçlü olduğunu düşünüyorlar. O yüzden de döner dönerdir.

Bugünlerde kopan kızılca kıyametin sebebi aslında meclis üyelikleridir. Belediye Başkan adaylığı ne kadar et dönerse, meclis üyeliği de tavuk dönerdir ve keser döner sap döner, gün gelir hesap döner!

Bu benim son kararımdır!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.