Erzurumlu 15 Temmuz Gazisi küçük gazetecilerle buluştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine Ankara'da direnen ve şarapnel parçasıyla yaralanan gazi Ahmet Kağızmanlı o geceyi genç gazetecilere anlattı.

admin
admin
29 Haziran 2022 Çarşamba 10:07
Erzurumlu 15 Temmuz Gazisi küçük gazetecilerle buluştu

Erzurum Tatbikat İlkokul dergisinin özel sayısı için kolları sıvayan genç gazeteciler Ecrin Sezgin ve Elif Sena Dündar 15 Temmuz darbe gecesi kahramanlarından Ahmet Kağızmanlıyla makamında röportaj yaptı. Röportaja Okul Müdürü Yener Kütükçü ve Okul Öğretmenlerinden Özlem Yakıcı eşlik etti.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Müdürü Ahmet Kağızmanlı; olay gecesinde, yükselme sınavı için Ankarada bulunuyordum. Darbe yapıldığını anladığım esnada abdestimi alıp sokağa çıktım. İnsanlar araçlarıyla bedenleriyle tanklara göğüs gerdi. Tankları ele geçirerek darbeyi engellerken helikopterler meclisimizi bombalamaya başladı. Binlerce insanın üzerine ateş edildi. Bende sırtımda ve boynumdan yaralandım. Sırtımdaki şarapnel parçalarını temizlediler. Ancak boynumdaki parça şah damarının altında riskli bölgede olduğu için alamadılar. Bugün olsa yine aynısını yaparım ’ dedi.

Öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Gazi Kağızmanlı okul dergisinin yeni dönemdeki sayısını büyük bir heyecanla beklediğini belirtti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumGazi15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.