Erzurum’da otostop modası

Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan gençler, başta D100 Karayolu olmak üzere birçok güzergahı otostop için mesken tutmaya başladı.

admin
admin
31 Mayıs 2022 Salı 06:32
Erzurum’da otostop modası

Şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zamlar, Erzurum’da otostop modası başlattı.

Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan gençler, başta D100 Karayolu olmak üzere birçok güzergahı otostop için mesken tutmaya başladı. Üniversite kavşağından başlayarak Dadaşkent’e uzanan güzergah üzerinde gruplar halinde otostop çeken gençler, ulaşım ücretinden kurtulma hesapları yaparken, söz konusu girişim trafiği de tehlikeye sokuyor.

Sürücüler, yol kenarlarında otostop çeken gençlerin akan trafik için büyük bir risk oluşturduğunu dile getirerek, buna müsaade edilmemesi ve mutlaka bir tedbir alınması gerektiğini kaydettiler.

AİLELERİMİZ PARA GÖNDERİYOR

Yol kenarlarında otostop çeken öğrenciler ise, ulaşım ücretlerine yapılan zamlardan olumsuz yönde etkilendiklerini dile getirerek, “Gidiş geliş için harcadığımız para bir ayda binlerce liraya tekabül ediyor. Biz de mecburen şansımızı deniyor ve ulaşımımızı bedavaya getirmeye çalışıyoruz. Aksi halde maaş aldığımız yok ki, ücretimizi karşılayalım. Hepimiz ailelerimizin gönderdiği üç beş kuruşla okumaya çalışıyoruz” diye konuştular.

ÖĞRENCİ TARİFESİ DÜZENLENSİN!

Erzurum’da otostop alışkanlığının işte bu yüzden artmaya başladığını anlatan üniversite öğrencileri, “Yurtlarda kalıyoruz, mecburen okula gidip gelmek için otostop yapıyoruz. Bir sefer bile olsa okula ücretsiz gitmek, cebimizde 7 liranın kalmasını sağlıyor. Bir günlük ulaşım ücretini bedavaya getirdiğimiz zaman kendimizi çok şanslı hissediyoruz” dediler.

Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen öğrenciler, öğrenci ücretlerine yapılan zamla ilgili olarak iyileştirme talebinde bulundular. Öğrenciler, en azından öğrenci abonman ücretlerinin eski tarifeyle yapılmasını istediler.

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2022 06:35
Anahtar Kelimeler:
ErzurumUlaşımOtostopModa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.