Erzurum'da “Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye” tatbikatı

Erzurum'da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapıldı.

admin
admin
11 Kasım 2022 Cuma 13:48
Erzurum'da “Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye” tatbikatı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü iş birliğinde, ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, Erzurum'daki Abdurrahman Gazi Kız Öğrenci Yurdu'nda tatbikat düzenlendi.

Tatbikat öncesi, KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrenciler, olası afet ve acil durum olaylarına karşı yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısına katılan Vali Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Erzurum AFAD Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç ve İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, senaryo gereği saat 21.00'da sirenin çalmasıyla öğrenciler ve yurt çalışanları ile "Çök Kapan Tutun" pozisyonuna geçerek tehlikenin geçmesini bekledi.

Daha sonra Memiş ve beraberindekiler yurtları tahliye ederek güvenli bölgeye geçti.

Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Memiş, 2022 yılının İçişleri Bakanlığınca afet eğitim yılı ilan edildiğini belirterek, "Erzurum'da yaklaşık 600 bin kişiye afet eğitimi verildi ve bu eğitimler sürüyor. Son 2 haftada yaklaşık 6 bin öğrenciye de deprem ve afet eğitimi verdik. Bu tatbikatlarla deprem veya doğal afetlerdeki can kayıplarını en aza indirebiliriz." dedi.

Memiş, tatbikatta emeği geçen ilgili kurum yöneticileri ve arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Amacımız hiç can kaybı olmaması ama maalesef ülkemiz Anadolu coğrafyasında deprem yer alıyor, jeolojik açıdan da birçok doğal afetlere maruz kalabiliyoruz, dolayısıyla insanlarımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi bu afetlere karşı hazırlamak için çaba sarf ediyoruz."

Tatbikata, Erzurum AFAD, Jandarma Arama kurtarma, Polis Arama Kurtarma, Ceza ve Tevkifevleri Arama ve Kurtarma, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma, İtfaiye, 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri, Beşir Gönül Elçileri Derneği Arama Kurtarma, Erzurum İHH Arama Kurtarma ile çok sayıda AFAD gönüllüleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun gönüllü arama kurtarma ekipleri katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.