​​​​​​​En ballı kat!

Çaykara İşhanı TBMM’ye çalıştı!

admin
admin
26 Ocak 2023 Perşembe 10:18
​​​​​​​En ballı kat!

Vedat REFAYELİ

Sanırım 1987 yılında Çaykara’da yapılmasına karar verilen İşhanı ile ilgili Belediye meclis toplantısını dün gibi hatırlıyorum.

Rahmetli Necati Güllülü başkandı ve yine aynı partiden, ANAP’dan rahmetli meclis üyesi Rafet Küçükali’nin ‘’Erzurum’da işhan gitmez. Hiçbir kadın işhanlara girmez’’ şeklindeki muhalefetine rağmen o işhanın yapılması oy çokluğuyla karar verilmişti.

Hatta Muharrem Köse’nin inşaatına başladığı işhanın birebir bir maketini de o toplantıda Güllülü meclis üyelerine toplantıda göstermişti.

2 yıl gibi çok kısa süre içerisinde inşaatı tamamlanan ve hizmete giren Çaykara İşhanı, modern tasarımıyla Erzurum’un da ilk çok katlı İşhanı ünvanına sahiptir.

Özellikle üst katları avukat ve inşaat mühendisleri tarafından tercih edilen İşhan’ın en büyük özelliği, içerisinde oturan çoğunun, özellikle 3’üncü katlardaki sakinlerin milletvekili olmaları!

***

Geçen bunca yıllık süre içerisinde özellikle siyasete meraklılara hayırlı gelen 3’ncü kat, adeta TBMM’ye vekil gönderen kat oldu.

ANAP’tan Necati Güllülü’ye mebusluk yolunu açan katta Avukatlar Lütfü Esengün ve Fahrettin Kukaracı da Refah ve Fazilet Partisi’nden mebus olan isimlerdi.

Mustafa Nuri Akbulut ve en son Erzurum Gazetesi’nin sahibi İbrahim Aydemir, AK Parti’den mebus oldu ve o ballı katın meyvesini yiyen isim oldu.

Bu isimlerin çoğunun seçim irtibat bürosu da yine bulundukları katta ki büroları olmuştu.

Ne var ki burada zafer kazananlar kadar hezimet ile de karşılaşan siyasiler de olmadı değil.

O katta oturdukları halde mebusluğa niyetlenen ve farklı partilerden aday olan Faruk Terzioğlu, İhsan Öztürk ve Kemal Öztürk gibi isimler, o mutluluğu yaşayamayan şanssız isimler olarak belleklere kazındılar.

Editör

Son Güncelleme: 26.01.2023 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.