Doğaya bıraktılar

Erzurum’da 2 dağ keçisi ile 2 kızıl şahin ve saz delicesi doğal hayatlarına bırakıldı.

admin
admin
11 Kasım 2022 Cuma 15:13
Doğaya bıraktılar

Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nde tedavi ve rehabilitasyonları tamamlanan 2 dağ keçisi ile kızıl şahin ve delice, uygun yaşam alanlarına bırakıldı.

Vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunarak Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilen 2 dağ keçisi, kızıl şahin ve delice tedavi altına alındı. Kars Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklaşık 1,5 yıl tedavi gören dağ keçileri ile 7 aydır bakım altında tutulan kızıl şahin ve delice kuşları Erzurum'da doğal yaşamlarına bırakıldı.

Vali Okay Memiş, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Okan Gün, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ile kurum çalışanları kafesler içinde getirilen hayvanları uygun yaşam alanlarına bıraktı. Vali Memiş ve görevliler tarafından doğal ortamlarına bırakılan hayvanlar bir süre sonra gözden kayboldu.

Bir kızıl şahini özgürlüğüne bırakan Vali Okay Memiş, "İnsanoğlu bu çevrede hayvanlar, bitkilerle bir bütünüz. Sadece kendimizi düşünerek değil diğer canlıları, yaban hayvanları, doğanın bütün unsurlarını gözeterek dünyada yaşamamız gerekiyor. Hem sanayileşeceğiz hem gelişeceğiz hem daha çok üreten ülke olacağız. Aynı zamanda çevreye duyarlı, saygılı, çevreyi koruyan kollayan bir yapı içerisinde olmamız gerekiyor. Biz buna çok dikkat ediyoruz" dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.