Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Hülagü atandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Erzurumlu Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı.

admin
admin
14 Aralık 2022 Çarşamba 13:40
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Hülagü atandı

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevlendirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak Erzurumlu hemşehrimiz Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Hülagü, Türkiye'de ilk defa Çift Balonlu Enteroskopi uygulamasını başlatan isimdir.

Erzurum'da dünyaya gelen Hülagü İtalya'da Modena Üniversitesi'nde Kolonjioskop konusunda Prof. Dr. Rita ile birlikte çalışmalar yapmıştır.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38'inci maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci maddesi gereğince Prof. Dr. Sadettin Hülagü görevlendirilmiştir" denildi.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 26 Kasım 2011 ve 12 Şubat 2012 tarihlerinde, o dönem başkanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın bağırsak ameliyatlarını yapan ekipte yer almıştı.

YENİ CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI SADETTİN HÜLAGÜ KİMDİR?

1959 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ilkokul ve ortaokulu Erzurum Karayazı'da 1972 yılında tamamladı. 1974 yılında TÜBİTAK Türkiye Kimya yarışmasında Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Türkiye üçüncülük ödülünü kazanan Sadettin Hülagü, 1975 yılında Erzurum Lisesi'nden mezun oldu.

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Sadettin Hülagü, 1982-1984 yılları arasında Hava Uzay Tababeti ve Uçuş Doktorluğu kursunu bitirdi ve Uçuş Doktorluğu ve Paraşüt uzmanlığı aldı.

1990-1992 yılları arasında GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Gastroenteroloji yan dal uzmanlığından mezun olan Hülagü, 1995 yılında Doçent Doktor ünvanını aldı.

1996 yılında Kocaeli Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanlığı'na atanan Hülagü, Gastroenteroloji Bilim Dalı'nı kurdu.

1998-1999 yılları arasında Amerika Oklahoma eyaleti Baptist Medical Center-Intergris Liver Unitte Karaciğer transplantasyonu ve terapotik endoskopi üzerine eğitim aldı.

2000 yılında Profesörlüğe atanan Hülagü, 2005 yılında Almanya Wiesbaden Üniversitesi'nde DBE hayvan model kursuna katıldı. 2006 yılında Japonya'da Utsinomiya eyaletinde Jichi Medical Üniversitesi'nde Çift Balonlu Enteroskopi (DBE) ve Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD) konusunda 3 ay süreyle eğitim aldı.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÇİFT BALONLU ENTEROSKOPİ UYGULAMASINI BAŞLATTI

Türkiye'de ilk defa Çift Balonlu Enteroskopi uygulamasını başlattı ve eğitimler verdi. 2009 yılında Sivil Toplum Kuruluşları ve Kocaeli Gazetesi tarafından Kocaeli'de yılın sağlıkçısı seçildi.

İtalya'da Modena Üniversitesi'nde Kolonjioskop konusunda Prof. Dr. Rita ile birlikte çalışmalar yaptı. Bu konuda Türkiye'de ilk kez SpyGlas kolonjioskop ile karaciğer, safra yolları ve pankreasın endoskopi görüntülenmesi ve tedavisini gerçekleştirdi.

2011 yılında Almanya Tubingen Üniversitesi'nde ve Amerika'da Chicago DDW'da hayvan modelleri üzerinde ESD kursuna katılıp uzmanlık sertifikası aldı.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK YAPTI

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde Körfez ilçesindeki evinin yıkılması sonucu kızıyla 8 saat göçük altında kaldı.

Enkazdan yaralı halde çıkarılan Hülagü, tedavisinin ardından bölgedeki prefabriklerde hekim olarak görev yaptı.

Hülagü, Marmara Depremi'nde binalarının yüzde 40'ı yıkılan, kalanları ise hasar gören, 12 personelin hayatını kaybettiği KOÜ'ye 18 Kasım 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandı.

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2022 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.