Cennet-i alaya var Esra hoca..

Emekli müdür yardımcısı, merhum hocasını şiir kitabında andı..

admin
admin
25 Ağustos 2023 Cuma 10:50
Cennet-i alaya var Esra hoca..

Hamidiye Kız Meslek ve Teknik Anadolu Okulu Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan ve adı geçtiğimiz günlerde bu okula verilen Esra Betül Çakmur, akciğerlerindeki rahatsızlık sonucu tam 3 yıl önce vefat etmişti.

ETÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Levent Çakmur’un eşi olan Esra Betül Çakmur’un ani vefatı, tanıyanları, sevenleri ve yakın çevresi tarafından derin üzüntüyle karşılanmış, aradan onca zaman geçmiş olmasına rağmen unutulmadı, acısı halen daha taze.

Başmüdür yardımcılığı yaptığı okulda merhum Çakmur hoca ile birlikte çalışan ve geçtiğimiz günlerde emekli olan Sebahattin Kaplan, duygu ve düşüncelerini şiire dökerken, kardeş gibi sevdiği Bedenci hocasına da çıkardığı bir kitapta yer verdi.

‘Bir öğretmenin kaleminden’ adlı şiir kitabında Esra öğretmen ile ilgili duygularını dile getiren Kaplan, 3 kıtalık şiirinde şu satırlarla mesai arkadaşını andı:

***

Vakitsiz ayrıldın sen aramızdan/Hatıran hiç çıkmaz ki kalbimizden

Koridor inlerdi gür sesinizden/ Önder öğretmendin, bil Esra hoca

Yardıma koşardın darda kalana/ Hatırın sorardın derdi olana

Tahammülün yoktu yalan dolana/Haksızlığa karşı dur Esra hoca

Özlemle yad ederken arkadaşların/ Yolundan gidiyor öğrencilerin

Eş dostun koruyor emanetlerin/ Cennet-i alaya var Esra hoca!

Editör

Son Güncelleme: 26.08.2023 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.