Bulmaca amca!

55 yıldır ezberini bozmadı, onunla yatıyor, onunla kalkıyor.

admin
admin
15 Eylül 2023 Cuma 11:37
Bulmaca amca!

Vedat REFAYELİ

Dijital çağa geçmiş olsak, artık yazılı basını takip edenlerin sayısı azalmış olsa bile bir çoğumuzun alışkanlıktan olsa gerek günlük gazete okuduğunu ve özellikle bu gazetelerin bulmaca köşelerine ayrı bir ilgi gösterdiğini biliyoruz.

Sırf bulmaca sebebiyle gazete alanların olduğu da bilinen bir hakikat.

Bir bulmaca meraklısı olarak halen daha gazete abonesi olan ve sırf bulmaca sebebiyle hergün muntazaman bulmaca çözenleri gördükçe mutlu oluyorum.

Alzheimer riskini ve stresi azaltmasının yanısıra konuşma dilini zenginleştiren, analitik düşünmeyi geliştiren ve sözlü becerileri artırmak gibi insan üzerinde sayısız faydaları olan bulmacanın en son da zayıflama aracı olduğunu da öğrendiğimde açıkçası pek de şaşırmadım.

Özellikle Amerikalı bazı nörologlar, 1 saat bulmaca çözenin önemli miktarda kalori tükettiğini bilimsel olarak açıklamış ve bu konuda sunum yapmış.

***

Pasinler’den tanıdığım, baba dostu, komşumuz Hikmet Ucun, bugüne kadar tanıdığım en fanatik bulmaca hastası.

82 yaşındaki emekli ilkokul öğretmeni Hikmet Ucun, yaklaşık 55 yıldır hergün muntazaman gazete alıyor ve bulmaca çözüyor.

Cepleri de bulmacalar ile dolu olan ve boş zamanlarını her türlü bulmaca çözmekle geçiren Hikmet Ucun’a bu sebeple görenler Bulmaca amcadiyor.

En son önceki gün Pelit Meydanında ki bir kahvehanede bulmaca çözerken gördüğüm Bulmaca amca, yaşıtlarının aksine yine sağlıklı ve yine zinde.

Bir çoğuna da bulmaca çözme alışkanlığı yaşatan Hikmet Ucun’unözellikle bir çok genci bu sebeple kötü alışkanlıklardan kurtardığı biliniyor.

‘’Bulmaca çöz zinde kal’ sloganını savunan Ucun için bulmaca,hava, su ve ekmek gibi ihtiyaç olmuş adeta.

Editör

Son Güncelleme: 15.09.2023 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.