Biraz da ‘noter’ olalım!

admin
admin
26 Ocak 2023 Perşembe 09:45
Biraz da ‘noter’ olalım!

Vedat REFAYELİ

Özellikle Erzurum Barosu’na kayıtlı avukatların sayısı arttıkça, pasta da azaldıkça, bir çoğu başka iş kolları için tercih yapmak durumunda kalıyor.

Son yıllarda kayıtlı avukatların bir çoğu hakimlik ve savcılık sınavına girerek kategori atlamayı tercih ederken, bir çoğu da akademik kariyer için Üniversitelere kapağı atmayı yeğliyor.

Kuşkusuz sadece Hukuk Fakültelerinden mezun olmak yeten noterlik de bu tercihlerden birisi.

En son Avukatlık mesleğini sonlandırarak noter olan bir isim de Zinnur Kara. Abdulmecit Doğru, Hale Ataman, Ömer Faruk Yavuz, Büşra Gür, Erkan Kadıoğlu, Gül Özlütürk gibi, isimleri ilk aklıma gelen avukatlar da noter oldular.

Her yıl neredeyse 200’e yakın avukatın işbaşı yaptığı ve binlere doğru ulaştığı sayı sebebiyle bir çok avukat, gelecek için başka ufuklara yelken açmaya başlamış.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumNoter
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.