Bir tarih daha el sallıyor!

Mumcu’daki ETSO’nun binası yıklıyor.

admin
admin
15 Eylül 2023 Cuma 11:54
Bir tarih daha el sallıyor!

Vedat REFAYELİ

Mülkiyeti Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan Mumcu’da ki bina da yakılıyor, yerine modern bir iş merkezi yapılıyor.

Yapıldığı ilk yıllarda Erzurum Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan, su ve elektrik abonelerinin aidat yatırdığı, Hilmi Nalbantoğlu, Orhan Şerifsoy ve Selahattin Ozan gibi belediye başkanlarının da görev yaptığı binanın yerinde yakında yeller esecek.

Zira, artık depreme dayanıklı değil, daha rantabl kullanılsın diye yıkımı gerçekleşecek, yerine yeni, modern bina inşa edilecek.

Bir dönem Erzurum Devlet Tiyatrosu’na da sahne olan, yıllarca devlet sanatçılarına da hizmet veren binanın üst katı da Şehir Kulübü hizmetinde de bulunmuştu.

Aşkale Çimento Fabrikası’nın devredildiği ve ERÇİMSAN’ın kuruluşunun da imzalandığı tarihi özelliğe sahip bina bir dönem de Turizm Komisyonu’na da ev sahipliği yapmıştı.

Editör

Son Güncelleme: 15.09.2023 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.