Bir ihtimal daha var, O da refüj mü dersin?

admin
admin
29 Eylül 2022 Perşembe 11:35
Bir ihtimal daha var, O da refüj mü dersin?

Vedat REFAYELİ

Geçtiğimiz haftalarda bu sayfada Gürcükapı semtinde gerçekleşen dönüşüm projesinden bahsetmiş, buradaki çalışmanın on numara beş yıldız olduğunu söylemiş, övgü dolu ifadelerde bulunmuştum.

Ancak yazının içerisinde özellikle Gürcükapı camiinin etrafındaki yapılaşmaların yolu daralttığını söylemiş, bu konuda eleştirilerimi de anlatmıştım.

Dönüşüm projesi son derece modern şekilde yürütülürken, yanından geçen ve Taşmağazalar ile Menderes caddesinden akan trafiğin keşmekeşe döneceğini ifade etmiş, ‘’Yol verin ağalar, beyler’’ demiştim.

Yapılaşmanın yola bu kadar yakın olmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu söylemiş ve yol yakınken bir çözüm bulunmasını istemiştim.

Böylesine modern ve de gerekli bir projede yapılaşmanın dönüşüm projesi ruhuna da uymadığımı söylediğimi hatırlatmak da istiyorum.

***

Daha şimdiden gerek yaya ve gerekse araç sürücülerinin yakınmalarına sebebiyet veren bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever’den açıklama geldi.

Atasever, sözkonusu bölgede gerçekleşen dönüşüm çalışmalarında yol ile ilgili problem olmayacağını ifade ederken, ‘’Elbette ki mevcut görüntüsü ile yapılaşma ile yol yanyana görülüyor. Ama o görüntü öyle kalmayacak. Bölgede yolu ikiye ayıran bir refüj var. Gürcükapı’da ki Polis karakolunun önüne kadar uzayan refüjü daraltacağız va araç trafiğini yine rahata kavuşturacağız’’ açıklamasını yaptı.

Yol için refüjün daraltılması karşısında yeşil alanın daraltılması sanıyorum bir başka sorun teşkil edecek.

O açıdan bence burada yapılaşma gerçekleşirken biraz daha geriden başlanılsaydı düşüncem aynen devam ediyor, bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumYolRefüj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.