Bilkent’te mizah arası!

Hem özel hem güzel bir gün oldu.

admin
admin
19 Ocak 2023 Perşembe 09:09
Bilkent’te mizah arası!

Vedat REFAYELİ

Ne yalan söyleyeyim, en son yıllar önce Senfoni Orkestrası’nın konserini dinlemeye gittiğim Bilkent Lisesi’ne bu defa giderken çok heyecanlandım.

7’ncisi tertiplenen Kariyer Günleri’ne bir çizer olarak davet edilmem benim için tarifsiz bir onur oldu.

Her biri gözlerinden belli, geleceğin bilim ve ilim adamı olacak gençler ile birlikte olmak her şeyden önce hem güzel hem de heyecanlıydı.

Edebiyat hocası sevgili Adnan Sayım hocamın kapıda karşıladığı ve uğurladığı o ana kadar geçen zaman benim için hem dolu dolu hem de unutulmazdı.

İki grup halinde Bilkent’in gençlerine dilimin döndüğünce hem karikatürü ve hem de mizahı anlattım, onlardan mutlaka ilgi alanlarında kültür, sanat ve edebiyatın kollarından birinin olması gerektiğini öğütledim.

‘’Bir sanatınız da olsun yanıbaşınızda, bileğinizde altın bir bilezik takılı kalsın hep. Sıradan olmayın’’ dedim onlara.

PUSULA Gazetesi’nde yayınlanan karikatürlerimi gösterdim, her bir karenin hikayesini anlattım.

Zehir gibi oldukları her halinden belli bu pırıl pırıl, gözleri ışıl ışıl gençler öylesine güzel dinliyorlardı ki, ‘hiç bitmesin, yatak sersinler orada yatayım’ istedim!

Erzurumlu tanınmış yazar Feridun Andaç’ın yanısıra Levent Cantek ve Uğur Erbaş gibi ünlü yönetmen ve senaristin de davetli olarak katıldığı bu etkinlik, zaten özel olan bir özel okula ayrı bir güzellik kattı ki, organizasyonda emeği geçen herkese bin teşekkür...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.