Ben, daimi öğrencin Esin!

Tarihçi Konukçu’yu anlattığı makalesinde imzasını böyle attı: Ben, daimi öğrencin Esin!

admin
admin
28 Nisan 2020 Salı 04:07
Ben, daimi öğrencin Esin!

Vedat REFAYELİ

Prof. Dr. Enver Konukçu, Atatürk Üniversitesi’nin sembol isimlerinden biridir.

40 yılı aşkın bir süre Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde görev yapan Konukçu, tarihçi kimliği ile ermeni mezalimini tüm dünyaya belgeleriyle duyuran, iftiraları yüze çarpan bir ilim adamıdır.

1968 yılında Erzurum’da başladığı görevini 2011 yılında emekli olarak tamamlayan Prof.Dr.Konukçu, daha çok Ermenilerin katlettiği Türklere ait toplu mezarların ortaya çıkarılmasıyla ünlenmiştir.

Çoğu kez çalışmalarını takip ettiğim ve görev yaptığım gazetelere haber servis ettiğim Konukçu hoca, soykırım iftiralarıyla dünyayı ayağa kaldıran Ermenilerin yalanlarını belgeleriyle ortaya koymuştu.

Özellikle Türklere ait yüzlerce iskeletin çıkartılmasını sağlamış, bu toplu mezarları da halkın gözü önünde yapmıştır.

Bu kazılarda çıkan Türklere ait iskeletler gören herkesi de dehşete düşürmüştür.

Ermeni mezalimi ile ilgili Prof.Dr.Erol Kürkçüoğlu gibi sayısız makale yazan, eser kazandıran Enver Konukçu, Bolulu olmasına rağmen bulunduğu süre içerisinde de Erzurum’da herkesin takdirini kazanmış bir akademisyendi.

Açıkçası yeri de henüz doldurulamamış bir isimdir.

Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Sinever Esin Dayı da Konukçu gibi bir profesördür.

Esin hocanın, hocalığını da yapmış olan Enver Konukçu’yu anlattığı bir makalesinde onun biyografisini yazarken, yazının sonunda imzasını ‘Daimi öğrenciniz Esin’ diye atmasını çok önemsedim, vefalı bu hareketinden ötürü kendisini tebrik ediyor, Konukçu hocaya da sağlıklı daha nice yıllar diliyorum..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.