​​​​​​​Az konuştu, öz konuştu!

Para için gitseydim 20 yıl önce giderdim!

admin
admin
10 Mayıs 2023 Çarşamba 13:25
​​​​​​​Az konuştu, öz konuştu!

Vedat REFAYELİ

Son yıllarda genelde de seçim dönemlerinde adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biridir Prof.Dr.Serdar Sevimli.

Atatürk Üniversitesi’ne "Artimi Laboratuarı"nın kurulmasına öncülük etmiş, 2011 yılında Transkateter aort kapak iİmplantasyonu (TAVI) uygulamasının Türkiye'deki öncülerinden olmuş bir akademisyendir o.

Tanınırlık açısından Erzurum’da ilk sıralarda yeralan bir isim de olan Prof.Dr.Serdar Sevimli, sadece bir uzman kardiyolog olarak değil, halkla ilişkileriyle de iyi olan, işkolikliği, yoğunluğu ve de sosyal yönü de zengin biri olarak da dikkat çeken isimdir.

İşte böyle bir ismin artık her hareketi, eylemi de kamuoyunda dikkat çekmektedir.

Yıllardır görev yaptığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ani bir kararla istifa etmesi ve özel bir hastaneye geçmesi, yeni kurulan Kalp Merkezi’nde oluşu, herkesin, herkeslerin de dikkatini çekti, ilgisini celbetti.

Farklı yorumları da bünyesinde taşıyan bu istifaya şaşıranlar da oldu, sevinenler de.

Kuşkusuz üzülenler de..

***

En çok da böylesine önemli bir figürün istifa nedeni merak konusu oldu ve herkes sebebi üzerine yorumlar yaptı, durdu.

Dün hayırlı olsun ziyaretine gittiğim ve yine işbaşında gördüğüm Serdar Sevimli hocanın istifa gerekçesini herkesler gibi ben de merak ediyor ve illa ki sebebini öğrenmek istiyordum.

Lafı dolandırmadan, sağa sola bükmeden, ‘timtikine’ işte bu herkesin de görsek de sorsak dediği‘’ niye istifa ettiniz’’ sorusunu sordum.

Hafta sonu daha rahat bir ortamda görüşme talebi inceliğinde bulunan Sevimli hoca, sadece şu kısa bilgiyi verdi, siz okuyucular ve de sevenleri bilsin istedim:

‘’Çoğu kişi benim para için istifa ettiğimi sanıyor, düşünüyor. Kesinlikle bu doğru değil. Parayı seven biri olmadığımı özellikle de yakınlarım bilir. Para için özel hastaneye geçtiğimi düşünenler yanılıyor, çünkü para için istifa etmiş olsaydım en az 20 yıl önce istifa ederdim. Mevcut şartlar beni istifaya mecbur etti ve şimdi bulunduğum yerde de huzurlu ve de mutluyum. Kaldı ki burada da iş yoğunluğum aynı ve eski şevkimle çalışmaya devam ediyorum’’.

Editör

Son Güncelleme: 12.05.2023 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2023-05-12 18:15:28

Serdar hoca İnsana çok değer verdiğini ağızdan ağıza efsane gibi isminin dolanması nedeni ile kendisini gıyabında tanıdım.Ancak bu insana ne verildi motivasyon için Erzurumlu kıymetini bilememiş şimdi parasız aldıkları hizmeti parayla alsınlar.