Aksak, son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum eski milletvekili Aksak'ın cenazesine katıldı.

admin
admin
11 Ocak 2019 Cuma 18:04
Aksak, son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum eski milletvekili Muhyettin Aksak'ın Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Cuma namazının ardından düzenlenen törende; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Lütfü Elvan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, bazı eski bakanlar, milletvekilleri ve Aksak’ın yakınları da hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aksak'ın tabutu başında kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksak'ın her zaman inandığı değerler uğruna yaşadığını ve ondan taviz vermediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının kılınmasının ardından Aksak'a yönelik duygularını anlattı. Erdoğan, "Onunla uzun yıllar beraber yürüdük. Son dönemdeki rahatsızlığı ve şimdi de ahirete uğurluyoruz. Bütün ailesine, camiamıza başsağlığı diliyorum. Hepimizin akıbeti, gideceğimiz yer burası. Bundan kaçmak söz konusu değil. Bütün mesele Rabbim bizlere imanla, Kur’an ile inşallah hayatımızı idame ederek tamamlamayı nasip eylesin. Bu vesileyle Muhyettin kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin. Cennetiyle, cemaliyle inşallah müşerref kılsın” dedi.

Cenaze törenine katılanları Aksak’ın ruhu için Fatiha okumaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksak’ın tabutuna bir süre omuz verdi.

MUHYETTİN AKSAK KİMDİR?

Muhyettin Aksak 10 Temmuz 1957'de Erzurum'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Behice'dir.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

Erzurum, Yakutiye Belediye Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Palandöken Vakfı Kurucu Genel Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzurumspor Onursal Üyeliği, Erzurum Ticaret Odası ve Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Üyeliklerinde bulundu.

Refah Partisi Erzurum İl Başkanlığı da yapmış olan Muhyettin Aksak 23 ve 24. Dönem Erzurum milletvekilidir. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. Türkiye-Oman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-İsviçre Parlamentolararası Dostluk Grubu saymanı, Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Evli ve 6 çocuk babası olan Muhyettin Aksak 10 Ocak 2019’da Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.