5 ‘Yıldız’lı iyilik!

THY’nin kabin amirinin hareketi, tüm bildiklerimizi unutturmaya yetti de arttı bile...

admin
admin
18 Ağustos 2023 Cuma 14:29
5 ‘Yıldız’lı iyilik!

Vedat REFAYELİ

Türk Hava Yolları, bugünlerde genelde gerek bilet fiyatlarının yüksekliğinden ve gerekse sefer sayılarının azlığından dolayı eleştiri oklarımıza muhatap olan bir kurumdur.

Hergün dost sohbetlerinde de veryansın ederiz, özellikle çoğu gün uçak olmadığından gelenin geri dönemediğinden dolayı THY’ye demediğimizi bırakmayız.

Türk Hava Yolları ile ilgili biz böyle serzenişlerde bulunurken, tesadüfen yaşadığımız bir an, bizde tüm kafamızdakileri silmeye, bildiklerimizi unutturmaya yetti de arttı bile.

Tecrübeli Kabin amiri Yıldız Aykaç, İstanbul-Erzurum seferini yapan THY uçağında yolcu girişi esnasında bir çocuklu annenin çocuklarının birini kucağına almış, ‘’piş piş’’ yapıp, bebeğin ağlamasını durdururken ilginç bir görüntü oluşturuyordu.

***

Sorunlara hızlı ve etkili çözüm üretebilmek, disiplinli olmanın yanısıra etkili iletişim becerisini sergilemek, farklı kültürlere duyarlı olmak ve çatışma çözme becerisine sahip olmak gibi bir çok özellikleri içinde barındıran kabin amirlerine örnek bir tutum sergileyen Yıldız Aykaç, objektifime yansıyan bu anlık eylemiyle sadece fotoğrafı çeken olarak benden değil, diğer yolculardan da büyük alkış aldı.

Dolayısıyla bu görüntü ile biz de bir süreliğine olsa kılıçlarımızı kınımıza soktuk, Yıldız hanıma on numara, 5 yıldız verdik!

Teşekkürler Yıldız hanım.

Yüreğimize su serptin, çok sağol!

Mevlana’nın güzel bir özlü sözünü hatırlatarak, yazıya son verelim: Nerede akarsu olursa orada yeşillik, nerede kardeşlik olursa orada merhamet olur!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHostesKabin Memuru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.