40 yıllık nostalji!

1982 mezunu hekimler buluştu, o günkü hocalarından ders aldı.

admin
admin
21 Ekim 2022 Cuma 09:31
40 yıllık nostalji!

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr.Gülay Güllülü ve Uzman Doktor Rahmi Özkurt, duygusal bir farkındalığa imza attı, 40 yıl önceki sınıf arkadaşları ile hocalarını aynı anfide buluşturdu.

1982 yılı mezun hekimlerinin buluştuğu yer de Araştırma Hastanesi anfisi oldu.

Dönemin hocalarından, bugün emekliliğini yaşayan Prof. Dr. Durkaya Ören, tıpkı 40 yıl öncesinde olduğu gibi derse girdi, çoğu da torun torba sahibi olan eski talebeleri olan hekimlere ders verdi.

Bu, aynı zamanda açılış dersiydi.

Prof. Dr. Durkaya Ören’in ders konusu da ilginçti.

Prof.Dr.Ören, Tıp ve Hekim Ahlakını anlattı.

Yaklaşık bir saat süren derste Ören hoca, bir hekimin hekimlik yeminine sürekli bağlı kalmakla birlikte kılık kıyafete de önem vermesi gerektiğini söyledi.

Hasta yaklaşımı üzerinde de duran Ören hocaya, daha sonra proğramı organize eden eski talebeleri Prof. Dr. Gülay Güllülü ile Uzman Doktor Rahmi Özkurt, plaket verdi.

Hocaları ve eski 40 yıllık talebeleri, dersin sonunda günü ölümsüzleştirmeme adına hatıra fotoğrafı çektirdiler ve sonrasında, bir sonraki yıl da birarada olmak üzere söz verdi, birbirlerine veda ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.