Yüksek rakım "short trackçılara" hız verecek

Buz pateninde Short Track Genç Milli Takımı, Avusturya'da yapılacak Avrupa Danubia Kupası yarışları için Erzurum'da güç depoluyor

admin
admin
05 Ağustos 2017 Cumartesi 08:41
Yüksek rakım "short trackçılara" hız verecek

Buz pateninde Short Track Genç Milli Takımı, Avusturya'da yapılacak Avrupa Danubia Kupası yarışları için Erzurum'da kampa girdi.

Short Track Genç Milli Takımı, Erzurum Buz Pateni Salonu'nda yüksek rakımdan faydalanarak, güçlendirme, teknik ve taktik hız antrenmanı yapıyor.

Milli Takım Antrenörü Artur Sultangaliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan Milli Takımı'nda uzun süre görev yaptığını belirterek, 3 yıl önce Türkiye Short Track Milli Takımı'nın başına geldiğini ve bu süre içerisinde sporcular faydalı olmaya çalıştığını söyledi.

Sporcuların, 8-10 Eylül tarihlerindeki yarışlar için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Sultangaliyev, "Avusturya'nın Graz kentinde düzenlenecek Avrupa Danubia Kupası yarışlarına hazırlanıyoruz. Bu yarışma her yıl yapılıyor. İki yıl önce sporcularımız yarışlarda altın madalya kazanmışlardı. İnşallah eylül ayında yapılacak yarışlarda da sporculardan iyi dereceler bekliyorum." dedi.

SPORCULARIMIZIN ASIL HEDEFİ OLİMPİYAT KOTASI

Sultangaliyev, asıl hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayarak, "Sporcularımızın asıl hedefi olimpiyat kotası. Short Track Büyükler Milli Takımı şu anda Güney Kore'de çalışıyor, 2018 yılındaki olimpiyatlara hazırlık yapıyorlar. Amaçları kota kazanıp, olimpiyatlara katılmak. Türkiye'de, 2009 yılında Short Track sporuna başladık, yeni bir spor ama başarılar var. Bizim amacımız da 2022 Olimpiyatlarına katılıp, orada iyi bir sonuç çıkarmak." diye konuştu.

Yüksek rakımda yapılan kampın sporculara büyük yararı olacağına işaret eden Sultangaliyev, "Sporcuların performansını artırmak için kentin yüksek rakımından ve buz tesislerinden faydalanarak, fitness, dağ koşusu ve bisikletle bacakları güçlendiriyoruz. Sporcunun bacakları güçlü, kondisyonu yüksek olursa yarışlardaki hızı da ona göre artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sultangaliyev, Türkiye'de buz sporlarında Erzurum'un ismini duyurduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Erzurum, Türkiye'nin en soğuk kentlerinden birisi. Burada çalışan sporcular daha dayanıklı oluyor. Short track performansa dayalı bir spor olduğu için Erzurum'un yüksek rakımını ve soğuk havasını fırsata çeviriyoruz. Rakım sporcuların gücünü ve performansını etkiliyor. Bu branşta dayanıklılık çok önemli. Biz de sporcuların gücünü artırmak için günde 7 saat çalışıyoruz."

Sultangaliyev, Erzurum'daki antrenmanların 15 Ağustos'a kadar süreceğini sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.