Yönetim basınla buluştu; Dobra dobra açıklamalar…

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da kulüp başkanı Ömer Düzgün, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

admin
admin
20 Kasım 2021 Cumartesi 07:50
Yönetim basınla buluştu; Dobra dobra açıklamalar…

BB Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, As Başkan Ahmet Dal ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüp tesislerinde yemekte buluşan mavi-beyazlı takımın yöneticileri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Takımın geride bıraktığı haftalardaki performansını değerlendiren Düzgün, 12 haftalık maç periyodunda bir haftayı bay geçtiklerini kalan 11 maçta 7 galibiyet, 3 mağlubiyet ve bir beraberlik alarak 22 puan toplayıp, beşinci sıraya yerleştiklerini ifade etti.

Sezon başında takımı bu şekilde kurmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Düzgün, BB Erzurumspor’un güzel bir takım kurarak, büyük bir aile olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

TRANSFER YAPARKEN ÇOK ZORLANDIK

Transfer yaparken futbolculara yapılan peşinatlarda bile çok zorlandıklarına işaret eden Düzgün, yaşadıkları zorlukları bir şekilde halletmeyi başardıklarına dikkat çekerek, “Biz ödeme yapmakta zorlanırken, futbolcularımız da bizi idare etti. Ağustos, eylül ve ekim borçlarımızı verdik. Bu süreçte bizlere 'Bizim paramızı vermediniz' demeden oynadılar. Geçtiğimiz yıllara göre Süper Lig ve 1. Lig'de ilk 12 haftalar itibarıyla en başarılı dönemi geçiriyoruz diyebilirim. Ben inanıyorum ki takımımız net bir şekilde oturdu ve daha başarılı işlere imza atacak."

Dolardaki kurun artmasının maliyetinin yaklaşık 6 milyon olduğunun altını çizen Başkan Ömer Düzgün, 2021-2022 sezonu için kurdukları takımdaki oyuncuların, yerli yabancı tümünün maliyetinin 58-59 milyon civarında olduğunu, dolar kurunun artmasıyla birlikte bu rakamın 64 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.

Kalan 7 maçı kayıpsız geçmeyi amaçladıklarına vurgu yapan Düzgün, “7 maçımız var ve bu hafta Boluspor ile oynayacağız. Bu 7 maçı en az kayıpla kapatmak istiyoruz. Çünkü şampiyonluğa oynayan takım için bu ciddi bir gösterge olacak." diye konuştu.

TRANSFER TAHTASI KAPALI

BB Erzurumspor’un transfer tahtasının kapalı olduğunu aktaran Ömer Düzgün, devre arasında yapılması planlanan transferlere de değinerek, "Transfer çalışmalarına başlarken, geçmiş dönemlerden kalan borçlara takıldık. Transfer tahtamız kapalıydı ve yaklaşık 14 milyon lira o zorlu şartlarda ödeme yaparak transfer tahtasını açtık. Şu an yine tahtamız kapalı. Umarım ocak ayına kadar bir gelir kaynağı buluruz. Transfer tahtasını açarsak, 2-3 futbolcu daha almak istiyoruz." dedi.

İNGİLİZ TEMSİLCİSİNE YAZ KAMPI DAVETİ

Erzurumlu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Hull City'yi satın aldığını hatırlatan Başkan Düzgün, “Biz de inşallah Acun Bey'le iletişim halindeyiz. 2022 yaz kampına Erzurum’a davet ettik. Burada bir hazırlık maçı için de planımız var” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİNE VE AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’nın teknik adamlarının statüsü ve çalışması esası talimatına aykırı hareket ettiği iddiasıyla yaptıkları itirazın peşini bırakmayacaklarını Erzurumspor As Başkanı Ahmet Dal, sürecin devam ettiğini, önce Anayasa Mahkemesi’ne ardından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını belirtti.

Kasımpaşa Teknik Direktörü ile ilgili Tahkim Kurulu'na yapılan başvuru süreci ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dal, “Tahkim Kurulu da kamuoyu da suçun bu kadar net olduğunu biliyor. Ancak bu kararı veremedi. Bu cesaret istiyordu. Birçok yapıyı etkileyecek bir karardı. Burada bitmedi. Hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne hem de Anayasaya Mahkemesi'ne başvuracağız. Takip ediyoruz. Karar hukuksuz. Başka bir kulüp olsaydı bu kararı vermişlerdi. Liglerin tesciline itiraz ettik. Kabul edilmedi. Kasımpaşa hemen teknik direktörlük görevini yürüten Şenol Hoca'nın kulüple ilişiğini kesti. Bu Erzurumspor’un haklılığını ortaya koydu. İki yol var. Önce Anayasa Mahkemesi, sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. O günkü şartlarda geriye dönük zararı neyse karşılanması gerekir. Erzurumspor kararı Türk futbol tarihine geçecek bir karar. Süreci tamamladıktan sonra gerekli başvuruları yapacağız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2021 08:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.