Maçtan sonra konuştular

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "İlk yarıda mücadele istediğimiz gibiydi. İkinci yarı oyundan çok bence hakemin tavrı biraz maçın önüne geçti" dedi.

admin
admin
28 Ekim 2018 Pazar 01:38
Maçtan sonra konuştular

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, alınan sonucun kendilerini memnun etmediğini söylerken, hakem yönetimini eleştirdi.

Mehmet Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, arzu ettikleri bir skor alamadıklarını söyledi.

Maça kazanma hedefiyle çıktıklarını ifade eden Özdilek, şöyle konuştu:

"Rakibin ön tarafta hareketli olduğunu biliyorduk. İki duran toptan pozisyon verdik. Buna rağmen yakaladığımız 3 tane net pozisyon var. Daha sonra oyuna biraz müdahil olduk. Topun kontrolü bizdeydi ve golü bulduk. İlk yarıda mücadele istediğimiz gibiydi. İkinci yarı oyundan çok bence hakemin tavrı biraz maçın önüne geçti. Penaltı verebilirsin. Kararın lehimize veya aleyhimize oması hiç önemli değil. Böyle bir penaltı veriyorsan, her maç vereceksin. Biz de sonuçta futbolun içerisindeyiz. Böyle dokunmayla penaltı verilecekse, bu çocukların ve bu şehrin emeğine yazık. Hem penaltıdan gol yiyiyorsunuz hem de 10 kişi kalıyorsunuz. İkinci penaltıda da golü yiyebilirdik. Beraberliği hak etmedik. Hakem bence maçın önüne geçti."

Özdilek, ilk penaltının oyunun gidişatını değiştirdiğini belirterek, "Gidişat çok farklı oldu ve bunun yanında 10 kişi kaldık. Arda Kardeşler bundan sonra bakalım hangi maçta ne karar verecek? Bu kadar kolay mı? Futbolcularımı tebrik ediyorum. Müthiş mücadele ettiler. Taraftarlara da teşekkür ediyorum. Takımlarına müthiş destek oldular. Takımlarına inansınlar. Bu takım istenilen yere gelecek. Zaman zaman hakemleri de yenmemiz gerekiyormuş. Onları da yeneceğiz. Bu kadar basit penaltı futbol adına olmamalı." diye konuştu.

DENİZLİ: GALİBİYETİ GETİREBİLECEK POZİSYONLAR ÜRETTİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçın, son iki haftayı başarılı geçiren iki takımın mücadelesine sahne olduğunu aktardı.

İkinci yarıda ilk yarıya göre daha çok pozisyon bulduklarına işaret eden Denizli, "İkinci yarıda baktığımız zaman, galibiyeti getirebilecek pozisyonlar ürettik. Bunun yanında bir penaltı vuruşundan istifade edemedik. Şartlar ne olursa olsun. Çıkışa geçmek isteyen bir takımdan geriden gelip alınan puan, bize mutsuzluk veren bir sonuç değil." değerlendirmesinde bulundu.

Maçtaki penaltı pozisyonlarının sorulması üzerine Denizli, şunları kaydetti:

"Türkiye'de uygulanmakta olan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi var. Benim değerlendirmem mümkün değil. Yıllardır bu mesleğin içindeyim. Çeşitli kulüplerin başında bulundum. Bazen hakem kararlarıyla maç kaybettim, daha çok şeyler de kaybettim. Kaybettiğim ve kazandığım maçlarda hakemler üzerine yorum yapmıyorum. Ben hakem arkadaşların çok düzgün insanlar olduğunu düşünüyorum. Hata yapmıyorlar mı? Yapabiliyorlar ama neticede bu onların çok düzgün bir camiası olduğunu asla değiştirmez."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.