Kazım Karabekir Stadı, Süper Lig'e hazırlanıyor

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadı'nda çalışmalar sürüyor

admin
admin
09 Ağustos 2018 Perşembe 08:45
Kazım Karabekir Stadı, Süper Lig'e hazırlanıyor

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadı'nda çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, imzalanan protokol kapsamında bir yıllığına Büyükşehir Belediyesine verilen ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadı'nda çalışmaların devam ettiği, ligin ikinci haftasındaki Beşiktaş maçına yetiştirilmesi için hummalı çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Protokolün uzatılabileceğine işaret edilen açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) istediği kriterlerin yerine getirilmesine çalışıldığı, statta loca yapımının da tüm hızıyla devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, statta yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"Kazım Karabekir Stadı'na yeni eş güdüm toplantı odasının yanı sıra soyunma odalarına teknik direktör odaları da yapılıyor. Basın tribününde çalışmalar yapılırken, takımların yedek kulübeleri de baştan ayağa yenileniyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi stat aydınlatma sistemini de yeniledi. Kazım Karabekir Stadı'nın saha zemini Türkiye'nin en iyi saha zeminlerinden birine sahip."

STADA 5 MİLYON LİRA HARCANDI

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, TFF'nin Süper Lig maç oynama kriterlerini yerine getirmek için Kazım Karabekir Stadı'na 5 milyon gibi bir harcama yaptığı kaydedildi.

Söz konusu statta naklen yayın altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi stat dışında park alanlarının sayısını genişletti. Ayrıca protokol park alanı ile naklen yayın park alanı da oluşturuldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TFF'nin kriterleri doğrultusunda statta WC sayısını 80'e çıkartırken 28 yeni WC yapıldı. Statta kale arkalarında da yeni skor tabelasının yapımı da devam ediyor. Özellikle kuzey kale arkasına yapılacak olan skor tabelası birkaç gün içinde hazır hale getirilecek."

STAT İLK KEZ SÜPER LİG MAÇLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Erzurum'da 1968 yılında inşa edilen Kazım Karabekir Stadı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 2010 yılında yenilenmişti.

Daha önce Erzurumspor'un da iç saha maçlarını oynadığı 23 bin 277 kapasiteli Erzurum Kazım Karabekir Stadı, yenilenmesinin ardından bu sezon ilk kez Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.