KAYAK ŞAMPIYONASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ

Erzurum'da bugün başlayan 2012 Yılı Kuzey Disiplini Dünya Gençler Kayak Şampiyonası ve 23 yaş altı kayaklı koşu yarışları için 3 Binlik Buz Arena'da akşam da açılış seremonisi yapıldı.

21 Şubat 2012 Salı 10:02
KAYAK ŞAMPIYONASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ
Şampiyonaya katılan 37 ülkenin temsilcileri, bayraklarıyla seremoni geçişi yaparak seyircileri selamladılar. Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Genel Sekreteri Sarah Lewis, şampiyonanın Türkiye'de bir ilk FIS Dünya şampiyonası olması sebebiyle tarihe geçecek bir fırsat oluşturacağını belirtti. Başarıyla sonuçlanan Antalya FIS Uluslararası Kayak Kongresi ve Erzurum Universiade'den sonra böyle bir organizasyonun başarıyla sonuçlanacağına inandığını kaydeden Lewis, şunları söyledi:
"Muhteşem bir doğası olan, dağlarla çevrili ve göz alabildiğine kadar karla örtülü Erzurum'da yarışlar için yeni sağlanmış üst düzey imkanlarla beraber kayaklı koşu, kayakla atlama ve kuzey kombine sporcularının yeteneklerini gösterebilmeleri için en ideal ortam sağlanmıştır. Dilerim ki, bu şampiyonaya katılan bütün sporcular ve katılımcılar başarılı yarışlar, en üst seviye performans ve güzel anılarla Erzurum'dan ayrılırlar."
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de şampiyonanın Erzurum ve Türkiye için öneminin bilindiğini belirterek, "En güzel ve en yeni tesislerle donatılmış kayak merkezlerinde pek çok şampiyona yaparak dünyada varlığımızı göstermek istiyoruz. Aday olunan tüm şampiyonalarda garantörlüğü ile ülkemizi temsil eden Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Erzurum halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Erzurum ve Türk misafirperverliğiyle herkesi selamlıyor, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kayak Federasyonu As Başkanı Canip Karakuş ise şampiyonanın en güzel şekilde geçmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
Açılış seremonisinde daha sonra Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları Topluluğu "Sarı Gelin" gösterisi ve değişik yörelerden halk danslarını sergilediler.

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2012 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.