Gördüm, inandım!

Siz siz olun artık ‘’alt yapı yok’’ deyip durmayın...

admin
admin
18 Ağustos 2022 Perşembe 13:45
Gördüm, inandım!

Vedat REFAYELİ

Günümüzde alt yapının önemi sanıldığından da daha önemlidir.

Hele de Erzurum gibi bir futbol şehrinde alt yapı olmazlardandır.

Genelde alt yapının eksikliğinden sözettiğimiz günümüzde Erzurum’da da bu konuda atılan adımlar yok değilmiş.

Hem de önemli bir adım atılmış, bunu ancak hafta sonu bizatihi alt yapı çalışmalarının olduğu sahalara gittim de gördüm.

Erzurumspor’un efsane oyuncularından Sebati Öztürk’ün önderliğinde farklı yaş gruplarına mensup minikleri ve yıldızları gördüm de alt yapıda ki bilgi eksikliğim tamamen giderilmiş oldu.

Onlarca her biri 25 numara forma giyinmiş yaşları farklı çocuk, temel eğitim grupları halinde antrenman yapıyor ve kendilerini gösteriyordu.

Futbol akademisi mantığıyla geleceğin yıldızlarının izi sürülüyor, bağışlayın beni, daha yeni farkediyorum.

Elbette bu önemli projenin içinde sadece Sebati Öztürk hoca yok.

Büyük emek veren diğer futbol antrenörü arkadaşların isimlerini bilmiyorum, bağışlasınlar, özellikle Atik Palandöken hocamızı da o miniklere ve yıldızlara ne kadar önem verdiğini gördüm, bayağı bir mutlu oldum.

Bu konuda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve de yeni adıyla Erzurumspor FK’ya bir teşekkürü borç biliyorum.

Borcumuz borç, işte teşekkür edip o yükten kurtuluyorum.

Bayağı bir emek verilmiş ve en azından onca grup oluşturulmuş.

Daha yapılan onca sahaları, tesis ve imkanları saymıyorum bile.

Peki, geleceğin başta Erzurumspor olmak üzere Türk futboluna hediye edilecek olan bu oyuncu gruplarında emeği geçen hiç mi bir yönetici yok, teşekkür edeceğim.

Var elbette.

O isim de Yavuz Güney.

6 yıllık Erzurumspor yöneticiliği döneminde alt yapıdan sorumlu tutulan bu idareci kardeşim, bayağı bir iş yapmış ve büyük bir alkışı, teşekkürü haketmiş.

Mevcut tesislerinin yanısıra planlı çalışmayla özellikle Türk ve Avrupa futboluna oyuncu kazandırması ile bilinen Altınordu’dan çektiği kopyayı burada uygulayan Yavuz Güney’e de sadece ben değil, hepimiz teşekkür etmezsek ayıp etmiş oluruz.

Geçtiğimiz sezon çığır açarak ilk defa Erzurumlu bir teknik adam olarak profesyonel ligde, 2’nci ligde İspartaspor’u çalıştıran Murat Yılmaz ile izlediğim alt yapı çalışmaları, beni benden aldı.

Artık ilerisine şahsen ben daha bir umutla bakar oldum.

Ve alt yapı konusunda iç dünyamda yaşadığım o önyargıdan kurtulduğuma sevindiğim kadar da hiçbir şeye sevinmedim.

Editör

Anahtar Kelimeler:
GördümInandım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.