GENÇLİKSPOR'UN ABD'Lİ OYUNCUSUNA KOCAELİ'DE DAYAK

Kocaeli de oynanan buz hokey maçında Erzurum Gençlikspor'un ABD'li oyuncusuna meydan dayağı atıldığı iddia edildi.

13 Şubat 2012 Pazartesi 17:24
GENÇLİKSPOR'UN ABD'Lİ OYUNCUSUNA KOCAELİ'DE DAYAK
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü Basın Bürosundan konuyla ilgili yapılan açıklamada, hafta sonu İzmit'te oynanan Süper Lig Buz Hokeyi Maçı sonrası Erzurum Gençlikspor'un ABD'li hokeycisi Brian Dunford'un, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oyuncuların saldırısına uğradığı iddia edildi. Meydan dayağı atıldığı ileri sürülen ABD'li oyuncunun şok yaşadığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:
"Saldırı üzerine neye uğradığını şaşıran teknik heyet ve hokeyciler, olaya büyük bir tepki gösterdi. Maç öncesinde dostluk yemeği yedikten sonra maça çıkan ve 9-3 ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü sona eren maçta, takımlar soyunma odasına giderken, Kocaleli hokeyciler, Erzurum Genrçlikspor'un ABD'li hokeycisi Brian Dunford'a saldırdı. ABD'li oyuncuya adeta meydan dayağı atıldığını belirten Gençliksporlu hokeyciler, olaya büyük bir tepki gösterdi."
Ligin ilk yarısında Erzurum'da oynanan maçtan sonra çıkan kavga sonucunda üzgün olduklarını kamuoyu ile paylaşan ve bir ilke imza atarak kameralar önünde yaşanan kavganın yanlış olduğunu ve bu nedenle de üzgün olduklarını belirten Erzurumlu hokeyciler, şimdi İzmit ekibinden özür bekliyor.
Dostluk yemeğine rağmen, maç sonrası takım arkadaşlarına saldırının çirkin olduğunu ifade ede Erzurum Gençlikspor'un hokeycileri, "İlk maçta da kavgayı başlatan taraf Kocaelili oyuncular ve antrenör olmasına rağmen, biz bu olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirmiştik. Şimdi maç bittikten sonra Kocaelili hokeyciler, ABD'li takım arkadaşımız Biran Dunford'a saldırdılar ve kendisini dövdüler. Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan ve Kocaelili hokeycilerden özür bekliyoruz. Onlar bir an önce çıkıp, özür dilemelidir" diye konuştular.
Erzurum Gençlikspor Kulübü'nün ABD'li Buz Hokeyi Antrenörü Mc. Adams Keith ile yardımcısı İkram Çintimar'da olayı kınadıklarını belirterek, biten maç sonunda kasti olarak ABD'li oyuncuları Birayn Dunford'a saldırılmasının şokunu yaşadıklarını ve rakibin özür dilemesi gerektiğini savundular. Buz Hokeyi Süper Ligi'nde büyükler kategorisinde iki takımın zirve yarışı ise büyük bir hızla devam ederken, lig sonunda şampiyonluk ipini hangi takımın göğüsleyeceği de merakla bekleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 13.02.2012 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.