ETÜ’lü güreşçilerden büyük başarı

ETÜ öğrencileri, Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası’ndan 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile döndüler.

admin
admin
04 Nisan 2023 Salı 09:22
ETÜ’lü güreşçilerden büyük başarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ÜNİLİG etkinlikleri kapsamında 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası’nda serbest güreş dalında mücadele eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım tasnifinde Türkiye ikinciliği elde etti.

Şampiyonada Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden 61 kg güreşçisi Mümin Kardeş bronz, 65 kg güreşçisi Muhammet Ali Kesti altın, 70 kg güreşçisi Ahmet Özcan bronz, 74 kg güreşçisi Özgür Bakar bronz, 86 kg güreşçisi Ömer Faruk Karadeniz gümüş ve 92 kg güreşçisi Emre Çiftçi gümüş madalya kazandı.

ETÜ, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü ve aynı zamanda Uluslararası Güreş Hakemi olan Yusuf Sadri Kishalı ile Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve aynı zamanda milli güreşçi olan Doç. Dr. Serhat Özbay ve Doç. Dr. Süleyman Ulupınar turnuvaya güreşçilerle birlikte katıldılar.

Öğrencilerinin büyük başarılarından duyduğu memnuniyetini ifade eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde etmiş oldukları başarılar her geçen gün artarak bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin aktif spor hayatlarını devam ettirirken üniversite eğitimlerini de aksatmadan sürdürmeleri için üstün gayret sarf eden Spor Bilimleri Fakültemiz yönetimini ve akademisyenlerimizi öncelikle tebrik etmek isterim. Üniversitemiz adına kazanmış oldukları bu büyük başarı için tüm güreşçi öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” ifadeleri ile serbest güreş kafilesini kutladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.