Erzurum’un buz şelaleleri dünyaca ünlü dağcıları ağırladı

Erzurum’da 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Festivali sona erdi.

admin
admin
09 Şubat 2022 Çarşamba 07:13
Erzurum’un buz şelaleleri dünyaca ünlü dağcıları ağırladı

İlginin hayli yüksek olduğu etkinlikte sporcular, buzdan şelalelere bir hafta boyunca zorlu tırmanışlar gerçekleştirdi.

Erzurum Valiliği ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı Festivali’ne 7 ülkeden 16 profesyonel dağcı ile ekstrem sporcuları katıldı. Tortum ve Uzundere İlçelerinde düzenlenen etkinlik bir hafta sürdü. Sporcular, uzunluğu 25 ile 300 metre arasında değişen 13 donan şelaleye birbirinden zorlu tırmanış yaptı.

Vali Okay Memiş, festivalin son gününde Tortum İlçesi Demirciler Mahallesi’ne giderek sporcularla bir araya geldi. Basın mensuplarına burada kısa bir açıklama da yapan Vali Memiş, dünyanın önde gelen dağcılarını Erzurum’da ağırladıklarını söyledi.

Etkinliği Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte düzenlediklerini hatırlatan Memiş, bu tür organizasyonların dünyada çok yapılmadığına dikkat çekti.

Memiş şunları kaydetti:

“8’nci Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanışı dolayısıyla bir arada bulunuyoruz. Muhteşem bir doğadayız, yazın şelale olarak akan suyun donmuş halini görüyoruz. Dünyanın tanıdığı profesyonel buz tırmanışı sporcularını Erzurum’da ağırlıyoruz. Bu tür etkinlikler aslında doğanın bir parçası olmamızı özetleyen faaliyetlerdir. Biz insanlar doğaya ve çevreye saygılı olmak zorundayız. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki ekstrem sporlar dünyada çok tercih edilen spor türü değil. Bizler doğamızı seviyor ve sahip çıkıyoruz. Bu tür etkinliklerin de artarak devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizim için önemli bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Memiş, organizasyonun düzenlenmesinde büyük emeği olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ayrıca teşekkür etti.

Tırmanışların yapıldığı bölgelerde Jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hazır bekledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBuzTırmanış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.