Erzurumspor zirveye tutundu

Spor Toto 1. Lig'in 23. hafta mücadelesinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor, konuk ettiği Manisa FK'yi 1-0 mağlup etti.

admin
admin
06 Şubat 2022 Pazar 18:34
Erzurumspor zirveye tutundu

Spor Toto 1’inci Lig’in 23’üncü haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Manisa FK’yı 43’üncü dakikada Landre’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup etti.

Ev sahibi ekibin 63’üncü dakikada Eren Tozlu’nun ayağından bir de penaltıdan yararlanamadığı maçta Mustafa Akbaş, 86’ncı dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Son üç maçında kazanamayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, üç maç sonra kazanarak puanını 41'e yükseltti. Manisa FK ise aldığı yenilgiyle 28 puanda kaldı.

Ligin 24. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanda Ümraniyespor'la, Manisa FK ise sahasında Menenemenspor'la karşı karşıya gelecek.

YÜCEL İLDİZ MAÇIN ARDINDAN KONUŞTU

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör Yücel İldiz, maç sonu yaptığı açıklamada, ilk maçında kazanarak iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydetti. Zor bir rakibe karşı oynadıklarını bildiklerini ve hazırlıklarını buna göre yaptıklarını ifade ederek, “Rakibin son ödnemde formda olduğunu biliyorduk. Bizim takım da sezona iyi başlamış ancak son dönemde duraklama dönemine girmişti. Biz bu duraklamayı kaldırmak istiyorduk. Bu nedenle galip geldiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Erzurumspor’un başındaki ilk maçını kazandığı için mutlu olduğunu kaydeden İldiz, “Kazanarak başlamak istiyorduk. Biraz tutuk başlar gibi olduk ama giderek açıldık. Açık söylemek gerekirse rakibimiz de iyi tepki verdi. Golü bulduk penaltıyı atsak oyun biraz daha rahatlayacaktı ama kaçırınca rakip iştahlandı ve çok yüklendi. Oyunun sonuna doğru tekrar toparlandık goller kaçırdık ama sonuç olarak kazanmasını bildik. Bize bugün gerçekten 3 puan lazımdı ama 3 puandan daha çok birliktelik lazımdı. Motive olmamız gerekiyordu ve bugün hepsi oldu. Taraftarlarımız bizi inanılmaz destekledi. Erzurumspor'a da bu yakışır. 3 puan önemliydi ve yeni bir mücadeleye başladık. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve sonunda inşallah kazanan biz oluruz."

Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay da bireysel oyuncu kalitesi yüksek bir takıma karşı oynadıklarını ifade ederek, "Şampiyonluğa giden ve üst kalitedeki bir takıma karşı mücadeleden memnunum ama oyundan memnun değilim. Buradan çıkarmamız gereken en önemli ders kendi oyunumuzu skordan ve rakipten bağımsız olarak oynama kültürüne devam etmeliyiz. Bunun ihtiyacı da sabırdan geçiyor." diye konuştu

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Tarık Güldal, Hüsnü Emre Çelimli, Murat Temel

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Orhan Ovacıklı, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Mücahit Albayrak, Estrela, Hasek (Dk. 89 Shala), Novikovas, Eren Tozlu (Dk. 82 Aly Malle), Emircan Altıntaş, Oltan Karakullukçu (Dk. 68 Gökhan Alsan)

Manisa FK: Muhammed Birkan Tetik, Muhammet Taha Şahin, Landre, Sadi Karaduman, Özgür Çek, (Dk. 46 Çağrı Giritlioğlu), Kouter (Dk. 80 Anıl Koç), Tabekou (Dk. 62 Ozegovic), Gakpa, Sousa (Dk. 46 Yasin Pehlivan), Erhan Çelenk, Okan Eken (Dk. 62 Diallo)

Gol: Dk. 42 Landre (Kendi kalesine)

Kırmızı kart: DK. 87 Mustafa Akbaş (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Tabekou, Dk. 61 Muhammet Taha Şahin, Dk. 63 Landre (Manisa FK), Dk. 63 Oltan Karakullukçu, Dk. 66 Emircan Altıntaş (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurumsporZirve
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.